Gino

Gino

 

Op 3 januari mocht ik voor mijn eerste Earlybirds reportage naar het MCA om Gino en zijn ouders te fotograferen.

Gino is op 30 oktober 2014 geboren met 26 weken en 1 dag. Hij woog 1015 gram en was 36 cm lang. Dit sterke mannetje is op zijn jonge leeftijd al een hele globetrotter, want Gino is geheel onverwacht geboren in Santa Cruz, op Tenerife! Papa en mama hadden genoten van hun laatste vakantie met z’n tweetjes, toen mama Saskia op het vliegveld last kreeg van bloedverlies. Eenmaal in het ziekenhuis bleek zij al 9 cm ontsluiting te hebben. Saskia heeft zich kranig verweerd tegen de komende bevalling, maar na 24 uur was er geen houden meer aan: Gino werd geboren. Een onzekere periode volgde. Saskia en Antoon konden gelukkig via kennissen terecht in een appartement tegenover het ziekenhuis. Uiteindelijk heeft Gino 6 weken in het ziekenhuis gelegen op Tenerife. Daarna mocht het jonge gezin (met een privé vliegtuig, zo vertelden de ouders) eindelijk naar Nederland.

Na een weekje in het AMC, ligt Gino nu in het MCA. Het gaat iedere dag een stukje beter met hem. Het gezin heeft waarschijnlijk een ziekenhuisbacterie meegenomen, dus dat geeft hen extra zorg qua hygiene voor andere patiënten en ouders.

Toen ik kwam fotograferen was nog niet duidelijk wanneer hij naar huis zou mogen. Gino heeft lekker gebuideld bij mama, en papa heeft zijn luiertje verschoond. Via een sonde heeft hij zijn voeding gekregen. Daarna was het weer tijd om lekker uit te rusten. En prachtig kindje en wat een bos haar!

Saskia en Antoon houden zelf ook een blog bij over Gino en alles wat zij momenteel meemaken. Daar las ik bijvoorbeeld dat Gino deze week zijn eerste fles heeft leeg gedronken, wat een mooi nieuws! Je kan hun blog vinden op http://www.ginolangeveld.kijkonzebaby.nl.

Ik hoop dat Gino gauw sterk genoeg is om naar huis te mogen en wens dit mooie gezin alle geluk voor de toekomst!

Janou Zoet

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.