Rune prematuur geboren 28 weken longrijping vliezen gebroken

Rune

Rune prematuur geboren 28 weken longrijping vliezen gebroken

Kort voor mijn vakantie krijg ik een nieuwe aanvraag, of ik een klein wondertje kan fotograferen in het MMC Veldhoven. Ik mail de ouders dat ik de aanvraag ontvangen heb en of zij er problemen mee hebben dat ik na mijn vakantie langs kan komen. Ik krijg een mail van de mama dat dit geen probleem is en dat het eigenlijk goed uit komt omdat hun kleine wondertje nog te veel dipjes heeft. De avond voor de reportage pak ik snel mijn camera en Earlybirds spullen in. Even snel de vakantiefoto’s van mijn geheugenkaart af halen en ik ben er helemaal klaar voor.

Het wondertje heeft de naam Rune gekregen en is 28 weken en 4 dagen geboren. De mama van Rune vertelde me dat de zwangerschap niet zo lekker was gelopen. Ze was veel ziek geweest en is zelfs met uitdrogingsverschijnselen in het ziekenhuis terecht gekomen.

Drie weken voordat Rune geboren werd ging het eindelijk een beetje beter met de mama. Eindelijk kon ze echt genieten van de zwangerschap zonder misselijk te zijn. Ze vertelde me dat ze met vriendinnen lekker op het terras zat toen het eigenlijk allemaal begon. De vliezen waren gebroken en met een ambulance werd ze naar het MMC Veldhoven gebracht. Er werd een onderzoek gedaan naar het vruchtwater maar er kwam in eerste instantie geen bijzonderheid uit en er zou sprake zijn dat de mama naar huis kon gaan en het daar verder rustig aan moest doen. Omdat de mama aan gaf dat zij nog wel last had van haar buik en veel harde buiken had werd er nog een extra onderzoek gedaan. Zou de oorzaak dan een blaasontsteking kunnen zijn? Rune wist het antwoord hier wel op!

Onderzoek wees uit dat het geen blaasontsteking was en dat de mama al twee centimeter ontsluiting had. Er was geen andere mogelijkheid en de mama moest in het ziekenhuis blijven. Weeënremmers en longrijpers werden snel gegeven zodat hun kleine wondertje zo lang mogelijk kon blijven zitten.

Dan gaat alles ineens heel snel. Twee uur na de longrijpingsspuiten en weeënremmers heeft Rune er genoeg van en blijkt de mama al 8 cm ontsluiting te hebben. Een bevalling is niet meer te stoppen en het was duidelijk dat Rune die dag nog geboren zou worden. Dit kregen de papa en de mama om 08:22 uur te horen. 5 minuten erna, ja echt vijf minuten erna! is Rune geboren.

Rune huilt vrij snel en mag met de papa mee voor verder onderzoek. De longen van Rune waren nog volledig onrijp. De spuiten hadden helaas hun werk nog niet kunnen doen. Rune had eigenlijk ook nog 11 weken moeten wachten maar dacht hier zelf anders over.

De mama vertelde me dat de eerste week erg spannend is geweest. Rune liet duidelijke dipjes zien en dit gaf een hoop spanning voor de ouders. Hij heef de eerste tijd ook aan de CPEP gelegen om goed bij te kunnen komen. Gelukkig is Rune een sterk wondertje en is hij 33 weken en 4 dagen oud als ik de foto’s van hem en zijn ouders kom maken. Rune mag nog niet in het badje maar de ouders kunnen hem wel wassen en verzorgen om vervolgens heerlijk bij papa te gaan buidelen.

Inmiddels is Rune overgebracht naar een ander ziekenhuis, dichter bij zijn eigen bedje. Nog even en dan kunnen zij als gezin naar huis toe en genieten van elkaar, zoals het eigenlijk hoort te gaan.

Lieve Rune, hopelijk kun je snel met je papa en mama mee naar huis en heerlijk genieten van elkaar. Dank je wel voor jullie vertrouwen en dat ik jullie namens Stichting Earlybirds vast mocht leggen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.