Ruben

Bij een zwangerschap van 27+6 dagen braken spontaan mijn vliezen en werd ik opgenomen in het UMCG, omdat ik nog beneden de 32 weken zwanger was. Ik had geen tekenen van weeën of een infectie en ik kreeg longrijpingsprikken. En toen begon het hopen en wachten, eerst telde elk uur, daarna waren er al 24 uur voorbij zonder tekenen van een beginnende bevalling en vervolgens de mijlpaal van 48 uur voor het inwerken van de longrijpingsprikken. De kamer in het UMCG werd mijn nieuwe thuis en we gingen hopen op een overplaatsing naar een perifeer ziekenhuis bij 32 weken. Alleen had Ruben hier andere ideeën over. Bij 30+5 liet hij een suboptimaal CTG zien en werd er uiteindelijk besloten om hem met een keizersnee te halen. En daar was hij, ons kleine stoere vechtertje! Hij huilde meteen en ik kon hem even zien, maar daarna moest hij helaas mee naar de kinderarts en naar de NICU. Heit week geen moment van zijn zijde en na een paar uren kon ik hem ook eindelijk ontmoeten. Hij heeft het even heel moeilijk gehad met zijn ademhaling, maar met surfactant en CPAP was hij er gelukkig snel bovenop. En na 5 dagen deed hij het zelfs zo goed dat hij al naar het MCL mocht. Daar ging hij eerst ook als een speer, van de flow af en in een wiegje, maar toen kwam er twee keer een verkoudheid om de hoek. En helaas moest hij terug aan de flow. De fotoshoot met Sjoukje zou al een week eerder plaatsvinden, maar toen had hij nog te veel last van de tweede verkoudheid. Gelukkig maakte hij snel de bocht en kon de fotoshoot een week later toch plaatsvinden. En nu gaan we steeds met kleine stapjes vooruit, Ruben weegt al 3020 gram, hij drinkt om de voeding een flesje en zijn flow brilletje mocht ook weer af.  Wij kunnen niet wachten tot we hem mee naar huis mogen nemen!

Fotografe Sjoukje bedankt voor je tijd, inspanning en flexibiliteit. We zijn heel blij met de prachtige foto’s! Zo mooi om ook foto’s van ons als gezin te hebben in deze hectische tijd.

Zaterdag 30 juli mocht ik naar het MCL in Leeuwarden voor de kleine Ruben.
Heel onverwachts braken de vliezen veel te vroeg met 28 weken. En met 30 weken is Ruben geboren.
Ruben is een sterk kereltje.  Hij groeit goed.
Tijdens de fotorapportage ben je lekker veel aan het knuffelen met je heit en mem. En je krijgt nog een flesje, maar eigenlijk ben je te moe om je flesje leeg te drinken. Het laatste beetje melk krijg je dan ook via de sonde terwijl je lekker op je bedje ligt.
Ruben, je bent een prachtig kereltje. Ik hoop dat je gauw met je heit en mem mee naar huis mag gaan.
Ik wens jullie veel geluk en liefde toe.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.