Liv

De papa en mama van Liv waren al wel bekend met vroeggeboortes; Hun eerste kindje is met 38 weken geboren wat nog niet zo gek is maar hun 2e kindje met 34 weken.  Ze wisten dus dat het ook deze keer anders kon gaan maar dat weerhield ze er niet van om nog lekker met het gezin op vakantie naar Kroatië te gaan. Omdat ze vanaf 30 weken niet mee weg ‘mocht’ van de gynaecoloog gingen ze al wat vroeger in de zwangerschap, 26 weken op pad.

Eenmaal daar kreeg ze last van harde buiken, een weeënachtig gevoel,  waardoor zowel papa Joachim als Chantal onrustig werden en besloten de vakantie af te breken om toch eerder naar huis te gaan.

Eenmaal in Duitsland kreeg ze het gevoel dat het nu ‘mocht’, je bent dan toch dichterbij huis, maar eenmaal thuis werd alles weer rustig. Ze voelde zich goed en ging zelfs nog bezig met de kinderkamer. In de loop van diezelfde week braken in de nacht van donderdag op vrijdag rond 1.00 uur de vliezen. Om 2.00 uur lag ze in de ambulance waarna ze bij aankomst in het ziekenhuis weeënremmers en longrijpingsmedicijnen kreeg toegediend.

Die vrijdag bleef het rustig maar om 19.00 uur begon het toch serieus te worden. Papa is direct naar het ziekenhuis gekomen en omdat de hartslag van de baby omlaag ging, werd er besloten tot een spoedkeizersnede. Dit was haar 3e spoedkeizersnede dus ook hier waren ze mee bekend. De kleine Liv werd geboren en begon direct te huilen. Omdat ze vruchtwater had ingeslikt moest ze direct aan het zuurstof. Wat wel heel fijn was, was dat papa, ondanks dat het zijn 3e kindje was, eindelijk een keer de navelstreng doorknippen!

Uiteindelijk verbleef Liv 3 weken op de NICU waarbij er nog even bijna een transfer naar Groningen in zat maar die gelukkig niet doorging. Ze mocht uiteindelijk naar de kinderafdeling waar ze nog wel met zuurstof en sonde moest blijven. Als ik er ben is ze van haar geboortegewicht van 1390 gram naar 2740 gram gegroeid!

Inmiddels is de kleine Liv thuis bij haar grote broer Joshua en zus Evy. Nog wel met de sonde maar die zal er hopelijk snel uit kunnen zodat ze zelfstandig kan eten en groot worden!

Lieve familie; wat een mooi gezin vormen jullie. Veel geluk en geniet van elkaar in goede gezondheid!

Liefs, Anneke

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.