Sage

Eigenlijk verliep de zwangerschap prima. Totdat in week 27, op donderdag 30 juni de verloskundige een te kleine buik geconstateerd. Op zaterdag volgt er een groei-echo en wordt de moeder met spoed doorverwezen naar het OLVG-West. Na een CTG, nog een groep-echo en een doppler meeting mag ze weer naar huis voor poliklinisch vervolg.  Gebleken is wel dat waarschijnlijk de placenta niet meer goed werkt.
Die zondag, 3 juli krijgt de mama last van harde buiken en ze gaat terug naar het OLVG-West omdat ze bang is voor weeën. Na een nacht daar, wordt ze per ambulance op maandagochtend naar het Utrechts Medisch Centrum gebracht.
De dag erna, op dinsdag wordt ze ontslagen uit het UMC en mag weer naar huis.

Donderdag 7 juli volgt er weer een controle in het OLVG-West. De baby heeft een te hoge hartslag en de mama gaat per ambulance naar het AMC ditmaal. Daar blijft ze weer een nachtje.
Op donderdag 14 juli, een weekje later, is er weer een controle in het AMC. Daar blijkt dat de baby totaal niet meer gegroeid is, er is sprake van stilstaande groei. Ze moet weer in het ziekenhuis blijven.

Op die zondag voelt de moeder het kindje niet meer en meldt dit rond 23.30 uur bij de verpleging.  Die nacht wordt na weer een CTG en een echo  een klein meisje gehaald via een spoedkeizersnede.
Sage wordt na 29 weken zwangerschap geboren op 18 juli om 01.53 uur met een geboortegewicht van 755 gram.

Als de fotograaf langskomt voor de reportage is Sage intussen 5 weken oud en doet het reuze goed! Ze is intussen al bijna verdubbeld in geboortegewicht. De dag ná de reportage mag ze zelfs al van de beademing af, nadat ze de draadjes al meerdere malen stuk had getrokken.
Nog een paar weekjes in het ziekenhuis aansterken en groeien en dan lekker naar huis met z’n allen!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.