Riley prematuur geboren met 28 weken, LUMC, spoedkeizersnede

Riley

Riley prematuur geboren met 28 weken, LUMC, spoedkeizersnede
Patrick en Agnes probeerden al langer zwanger te worden. Na verschillende onderzoeken kregen zij te horen dat dat niet zonder hulp zou lukken en werd hen geadviseerd om het IVF-traject in te gaan. Daar konden zij niet meteen mee beginnen: Agnes slikte als longpatient prednison en was daardoor in gewicht aangekomen. De doktoren wilden niet met het traject van start gaan voordat zij een aantal kilo’s was afgevallen.

Vlak na hun trouwen bleek Agnes spontaan zwanger te zijn geworden. Ze waren dolgelukkig, maar ook angstig dat het deze keer weer fout zou gaan. Agnes was eerder zwanger van een tweeling Helaas bleek toen bij de eerste controle dat de kindjes geen hartslag meer hadden.

Met 16 weken zwangerschap lieten zij een pretecho maken en werd hen verteld dat zij in verwachting waren van een jongen. Hen werd geadviseerd met 28 weken nog een echo te laten maken, zodat zij hun kindje nog beter konden bewonderen. Bij de 20-weken echo werd hen verteld dat zij niet in verwachting waren van een jongen, maar een meisje. Van de echo met 28 weken is het niet meer van gekomen…

Op een zaterdagmorgen werd Agnes vroeg wakker met pijn die kwam en die ging. Desondanks is zij ’s middags nog met de trein naar een vriendin in Den Haag gegaan. Omdat de pijn niet weg ging, heeft ze toch maar contact opgenomen met het ziekenhuis. Eenmaal in het ziekenhuis bleek dat zij al 1cm ontsluiting had. Er werd toen besloten om haar over te plaatsen naar het LUMC vanwege het feit dat zij nog maar 28 weken zwanger was. Maar goed ook: Een dag later kwam Riley compleet onverwacht met een spoedkeizersnede ter wereld. Niet het verwachte meisje, maar een prachtig jongetje werd geboren in het LUMC in Leiden. Een dubbele verrassing!

Van begin af aan doet hij het erg goed: hij begon met een geboortegewicht van 1479 gram en is inmiddels al ruim 500 gram gegroeid.

Vandaag, 3,5 weken oud, mocht ik hem samen met zijn ouders fotograferen. De eerste dag dat hij een rompertje aan heeft. Hij heeft al bolle wangetjes en een klein beetje ’spek’ op zijn bovenbeentjes. Moeder Agnes heeft hem verzorgd en vader Patrick legde zijn zoontje bij mama op haar borst om te buidelen. In het begin ging er af en toe een oogje half open, maar al snel viel hij in een diepe slaap. Hij werd door zijn ouders bewonderd en vooral heel veel geknuffeld. Met zoveel liefde wordt hij vast snel groot 🙂
Liefs, Wendy

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.