Pleun prematuur geboren met 27 weken en 3 dagen, ETZ Elisabeth ziekenhuis Tilburg, sondevoeding, flesvoeding

Pleun

Pleun prematuur geboren met 27 weken en 3 dagen, ETZ Elisabeth ziekenhuis Tilburg, sondevoeding, flesvoeding

Op 20 december 2017 mocht ik een reportage maken van de prachtige kleine Pleun in het ETZ Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

Pleun is geboren na een zwangerschap van 27 weken en 3 dagen. Ondanks haar zeer vroege geboorte heeft Pleun het, naar omstandigheden, erg goed gedaan en ziet het er voorzichtig naar uit dat ze in het nieuwe jaar snel naar huis zal mogen. Papa en mama hadden al ervaring met een vroeggeboorte met hun oudste dochter Sofie. Zij kwam weliswaar iets later dan haar kleine zusje, maar ook een flink aantal weken te vroeg.

Grote zus Sofie, van 4 jaar, was ook bij de fotoreportage aanwezig en was heel lief voor de kleine Pleun. Mama helpen met iets aangeven of wegleggen en vooral veel kusjes en knuffels geven aan haar kleine zusje. Papa, mama en Sofie hebben samen Pleun in bad gedaan en daarna gevoed. Bijzonder was het dat alle slangetjes na het badderen even af mochten en papa en mama hun dochter voor het eerst helemaal zonder slangetjes zagen! Zo konden ze haar even extra bewonderen.

Door het badderen was Pleun alweer hartstikke moe, dus het grootste deel van de voeding werd nog met de sonde gegeven. De komende weken zal Pleun vooral dat moeten leren, alle voeding zelf drinken uit het flesje. Hopelijk zijn jullie daarna snel samen thuis en kunnen jullie eindelijk samen gaan genieten van jullie prachtige dames! Veel liefde, gezondheid en geluk toegewenst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.