Pieter

Pieter

 

Onlangs was ik in het Antonius Ziekenhuis in Sneek op bezoek bij de kleine Pieter Johannes voor een reportage voor Stichting Earlybirds. Toen ik in het ziekenhuis kwam werd ik in de hal opgewacht door vader Reinier en moeder Linda; zij vertelden dat Pieter op 13 februari was geboren na een zwangerschap van 36 weken. Linda was tijdens haar zwangerschap opgenomen in het ziekenhuis omdat ze last had van bloedverlies en later zelfs wee√ęn kreeg met 2 cm ontsluiting. Na een paar dagen leek alles echter rustig en onder controle en mocht Linda¬†naar huis. Maar juist op de dag dat ze het ziekenhuis zou verlaten, braken de vliezen. Bij aankomst in de verloskamer bleek er meconium in het vruchtwater te zitten en moest Pieter binnen 24 uur geboren worden; de¬†wee√ęn¬†moesten worden opgewekt.

Omdat moeder Linda hoge ontstekingswaarden in haar bloed had en Pieter daarvoor antibiotica had gekregen, waren er wat zorgen. Bovendien kon Pieter zijn temperatuur nog niet goed vasthouden en had hij geen kracht om zelf te drinken. Pieter kwam in de couveuse en kreeg na 3 dagen ook nog geelzucht waardoor hij onder de lamp moest. Besloten werd dat moeder en zoon samen een tijdje in het Antonius Ziekenhuis moesten blijven. Pieter heeft totaal 6 dagen in de couveuse gelegen.

Een paar dagen voor de reportage was moeder Linda uit het ziekenhuis ontslagen. Hoewel dit natuurlijk niet de start was die ze zich hadden voorgesteld, waren ze blij dat Pieter in goede handen was. Toen ik bij hem was deed Pieter het hartstikke goed; hij was inmiddels van de hart- en adembewaking af. Hij had alleen nog een sonde, omdat hij nog niet zelf kon drinken, maar buiten dat deed hij het geweldig. Het is nog onduidelijk wanneer Pieter naar huis mag, maar de vooruitzichten zijn goed…zodra hij nog wat is gegroeid en zelf kan drinken mag hij naar huis.

Lieve Pieter, ik wens jou samen met je papa en mama en twee grote zussen het allerbeste toe!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.