Pien Teisje en Juno prematuur geboren 34 weken drieling

Pien, Teisje & Juno

Pien Teisje en Juno prematuur geboren 34 weken drieling

Een geweldige ervaring! Dat is het gevoel wat overheerst na de Earlybirds fotoshoot; dit moet iedereen in moeilijke situaties kunnen meemaken!

De natuurlijke geboorte van onze drieling is goed verlopen, waarna we direct in de hectiek zijn meegevoerd: opname op de NICU, vervoer met speciale ambulance naar een ander ziekenhuis, de emoties die daarbij komen kijken, tussendoor nog werk afronden en de zorg voor 3 verschillende mooie kleine wezentjes. Je wilt bij ze zijn, zo vaak als je maar kunt. Nu begrijp ik wat veel ouders in dergelijke situaties meemaken: je wordt meegenomen op een rollercoaster en je komt al tijd tekort om belangrijke zaken te regelen, laat staan dat je kunt nadenken over fotograferen! De telefoon biedt in dat opzicht een uitkomst, maar in de voornamelijk donkere ruimtes van de neonatologie komen je kleintjes er op een telefoon toch minder goed uit!

Een echt lichtpunt was voor ons de Earlybirds fotoreportage: je kunt heerlijk met je kleintjes samen zijn, ze in bad doen (met z’n drieën!), verschonen en knuffelen terwijl er enthousiast met een camera van links naar rechts, boven en onder om je heen mooie beelden ontstaan!

Op het moment van dit schrijven maken we ons op om de derde (en kleinste) van de drie mee naar huis te gaan nemen. De tijd in het ziekenhuis laten we achter ons: de tijd van slangetjes, meters, controles, de tijd van bliepende monitoren, ademfrequenties, en hartslagmeters, maar ook de tijd van de zeer goede zorg. Met het door de lobby lopen van het ziekenhuis krijg je de eerste opmerkingen van mensen (“och wat een kleintjes”) wat je direct weer in de normale wereld zet; het gaat beginnen!

We maken ons nu op voor de volgende mooie fase: echt met z’n drieën thuis zijn. Wat van deze periode overblijft zijn de herinneringen en de foto’s; de foto’s die ons blijven herinneren aan de zware maar ook mooie periode in het ziekenhuis. Onze 3 EarlyBirds hebben hard gevochten om naar huis te kunnen en die periode is vereeuwigd in de foto’s die we een mooie plek in ons huis gaan geven.

Onze 3 meiden: samen de wijde wereld in!

**********

Al heel vaak één Earlybirdje mogen fotograferen, altijd super om te doen. Een enkele keer een tweeling, zo bijzonder twee van die kleintjes! Maar dan mag ik opeens een drieling! gaan fotograferen! Drie kleine meisjes…..wat leken ze op het eerste gezicht op elkaar! Maar toch, gedurende de reportage, zie je opeens toch kleine verschilletjes….. Mama wist feilloos wie wie was. Papa had daar soms iets meer moeite mee en vertelde dat hij een keertje de naambandjes bij twee meisjes had verwisseld. Mama had dit toen direct opgemerkt.

Het was een bijzondere fotoreportage. De meisjes mochten met zijn drietjes in de tummytub. Het was een fantastisch gezicht en ze genoten er zichtbaar van om met zijn drietjes, dicht tegen elkaar, in het water te dobberen.

Maar ik heb ook genoten om Juno, Teisje en Pien te mogen fotograferen. Het was een heerlijke middag en ik weet het zeker, de meisjes hebben geweldige ouders die hun liefdevol gaan begeleiden tot 3 prachtige dames!

Tineke Giesbers

2 antwoorden
 1. Miranda de Vries
  Miranda de Vries zegt:

  Wat een mooie foto’s van jullie prachtige meiden. Een mooie blijvende herinnering.
  Heel veel geluk toegewenst voor nu en in de toekomst samen met Pien, Teisje en Juno.

  Groetjes Miranda de Vries moeder van Didem

  Beantwoorden
 2. Ria contant
  Ria contant zegt:

  Wat een mooi stel.deed me denken aan mijn tweeling kleinkinderen.ook heel klein maar nu (21jaar) zijn het prachtige mensen geworden. Veel geluk met de drie meisjes

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.