Pien prematuur geboren met 24 weken en 3 dagen, gebroken vliezen, weeenremmers, Radboud UMC, NICU, couveuse

Pien


Pien prematuur geboren met 24 weken en 3 dagen, gebroken vliezen, weeenremmers, Radboud UMC, NICU, couveuse

Mijn zwangerschap verliep volledig volgens de boekjes. Alle controles waren goed en ik genoot ervan dat ik langzaam aan een buikje begon te krijgen. Vol vertrouwen vlogen de weken dan ook voorbij. Zo onbezorgd als ik mijn zwangerschap in ging, zo bezorgd was ik toen spontaan mijn vliezen braken. In paniek werd ik door de verloskundige naar het ziekenhuis in Zutphen gestuurd. Direct kreeg ik weeënremmers toegediend. Ik werd vervolgens doorgestuurd naar het Radboud UMC in Nijmegen omdat ze daar de juiste hulp konden bieden. Vanaf toen was het 1 heftige achtbaan van emoties. Vele artsen hebben aan ons bed gestaan en ons allerlei scenario’s geschetst van wat er zou kunnen gebeuren als ik zou gaan bevallen. Wanneer ik in diezelfde week zou bevallen dan was de overlevingskans 40% met daarbij de nodige risico’s op complicaties. We moesten de onmenselijke keuze maken tussen leven of dood. Hoe langer de kleine meid in mijn buik zou blijven, hoe beter het vooruitzicht. Iedere dag telde en ieder uur was er 1.. We waren overmand door emoties en onzekerheid. In wat voor nachtmerrie waren we beland? Zou ze het halen? Zou ze gezond zijn?

We hadden de hoop dat ze nog even op zich zou laten wachten, maar een dag later, met 24 weken en 3 dagen, is onze kleine Pien geboren. Met haar 700 gram en 32 cm werd ze in haar ‘huisje’ naar de NICU gebracht. Pien was klaar voor de wereld en liet direct weten dat ze er was:) Ze is een enorme vechter en een buitengewoon sterk meisje. Wonder boven wonder is ze kerngezond en doet ze het hartstikke goed. Alle slechte voorspellingen zijn (vooralsnog) niet uitgekomen. Haar bijnaam op de NICU is niet voor niets pittige Pien:) Wat de gevolgen zijn van haar vroeggeboorte weten we niet, maar deze goede start belooft veel goeds voor de toekomst. Inmiddels is ze 6,5 week oud en heeft ze promotie gemaakt naar de post-ic. Weer een stapje dichterbij huis:)

Wij vonden het een mooie ervaring dat Stichting Earlybirds deze intense periode met zulke prachtige beelden heeft weten vast te leggen. Een bijzonder aandenken voor ons als ouders, maar ook om het later met Pien te kunnen delen.

6 antwoorden
 1. Nettie
  Nettie zegt:

  Wat trots zullen jullie nu al zijn op jullie mini Pien. Fijn te horen dat het zo goed gaat. Hopelijk mag ze snel een stapje dichter richting huis.
  Geniet van jullie meisje

  Beantwoorden
 2. Inge
  Inge zegt:

  Zoals ik al eerder zei: Pien was gewoon zo benieuwd naar haar lieve ouders dat ze niet kon wachten! 🙂
  Ik ben enorm trots op jullie en die kleine strijder xxx

  Beantwoorden
 3. Alinda
  Alinda zegt:

  Wauw wat een sterke stoere Pien! En wat een prachtige dochter hebben jullie 😍 Hopelijk gaat het nu snel en mogen jullie haar straks lekker mee naar huis nemen!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.