Nils prematuur geboren met 34 weken en 3 dagen, Martini ziekenhuis Groningen, couveuse, neonatologie, stuitbevalling, sonde

Nils


Nils prematuur geboren met 34 weken en 3 dagen, Martini ziekenhuis Groningen, couveuse, neonatologie, stuitbevalling, sonde

De geboorte van Nils kwam als een verrassing. Met 34 weken hadden we hem nog niet verwacht. Kennelijk wilde hij niet wachten om de wereld te gaan ontdekken. Bij de geboorte stond een team van kinderarts en verpleegkundigen klaar om Nils direct de juiste zorg te geven. Dat was ook wel nodig, want na een stuitbevalling en zo’n vroeggeboorte had Nils een moeilijke start. Zijn ademhaling werd op gang gebracht en hij werd direct in een couveuse gelegd en opgenomen op de high care van neonatologie. Het zag er zo zielig uit, zo’n klein jongetje aan allemaal slangetjes en de monitor die zijn hartslag, ademhaling en zuurstofwaarden bijhoudt. Daarnaast had hij hele grote bloeduitstortingen door de stuitbevalling. Hij maakte hele zielige geluidjes van ongenoegen. Na de moeilijke start herstelde Nils gelukkig wel heel snel. Hij mocht al dezelfde dag van de beademing af en daarna zagen we alleen maar een stijgende lijn in zijn ontwikkeling. Na een aantal dagen werd hij uit de couveuse in een warmtebedje gelegd en na een week lag hij al in een normale wieg en niet meer aan een monitor. De zwangerschap van Nils zou vandaag 36 weken en 1 dag zijn en nu is hij al anderhalve week bij ons. We hadden niet kunnen vermoeden dat er zo’n leuk kindje in mijn buik zat! Nils is zo lief en relaxed. We zijn ontzettend trots op hem.

We hopen dat Nils zich zo goed blijft ontwikkelen. Zodra hij heeft geleerd om een hele fles leeg te drinken dan mag ook de voedingssonde verwijderd worden en mag hij hopelijk snel mee naar huis. Nu valt Nils vaak nog halverwege de flesvoeding in slaap en krijgt hij de rest van de voeding via de neussonde. Gelukkig groeit Nils goed. Langzamerhand begint hij al een beetje meer op een baby te lijken met bollere wangetjes en heldere momentjes. Het snoertje van de sonde is zijn favoriete speeltje en hij heeft het vaak in zijn handje geklemd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en we zijn dan ook blij met het gehaakte earlybirdje die hij in plaats van de sonde kan vasthouden.

De fotoreportage was erg leuk om te doen. Nils vond het klikgeluiden van de camera erg interessant. We zijn erg blij dat Marieke zulke prachtige foto’s van ons kleine earlybirdje en ons heeft gemaakt.

————————

Van de fotograaf:

Donderdag 20 September ben ik in het Martini ziekenhuis langs geweest bij knappe Nils en zijn ouders. Wat een ontzettend liefdevol gezin. De kusjes en knuffels vlogen ons om te oren. Heerlijk om te zien. Grote vent ga maar snel je flesjes leegdrinken en lekker met mama en papa naar huis.

Liefs Marieke

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.