Pepijn prematuur geboren met 30 weken en 4 dagen, Gelre ziekenhuis Apeldoorn, HELLP, keizersnede, couveuse, flesvoeding, sonde

Pepijn


Pepijn prematuur geboren met 30 weken en 4 dagen, Gelre ziekenhuis Apeldoorn, HELLP, keizersnede, couveuse, flesvoeding, sonde

 
Op een zonnige zondagochtend tref ik een vrolijke Jeroen en Joyce, de kersverse ouders van Pepijn die met 30 weken en 4 dagen geboren is en nu in het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn verblijft.

Na een korte kennismaking lopen we samen naar de afdeling waar Pepijn ligt. Al snel wordt duidelijk dat dit vrolijke stel het nodige meegemaakt heeft de afgelopen weken. Joyce kwam er pas na 10 weken achter dat ze in verwachting was van Pepijn. Haar zwangerschap verliep zonder problemen, dus het koppel ging er niet vanuit dat Pepijn te vroeg geboren zou worden. Totdat Joyce voor een controle naar het ziekenhuis ging en daar bleek dat haar bloeddruk te hoog was. Na wat onderzoeken bleek ze HELPP (zwangerschapsvergiftiging) te hebben en werd er medicatie toegediend om haar bloeddruk omlaag te krijgen. Joyce werd met de ambulance naar Utrecht gebracht. In de ambulance bleek dat ze teveel medicatie kreeg en werd haar bloeddruk zelfs te laag! Eenmaal in het ziekenhuis in Utrecht heeft Pepijn het nog een weekje volgehouden in mama’s buik. Toen ze weer Helpp kreeg en Pepijn niet meer goed groeide, werd er besloten om Pepijn te gaan halen. Omdat hij nog zo klein was, besloten de artsen dit middels een keizersnede te doen!

En daar was kleine Pepijn ineens! Net iets meer dan één kilo en zo’n 34 cm lang! Pepijn heeft in zijn korte leventje al heel wat stappen gezet! Hij is qua geboortegewicht ruim verdubbeld, heeft bijna geen extra beademing meer nodig, ging van een couveuse naar een open bedje en drink af en toe al wat melk uit de fles! Wat een topper!

Tijdens de reportage is Pepijn lekker in bad geweest en heeft hij heerlijk met mama geknuffeld en kreeg hij via de sonde wat melk te drinken!

Lieve Pepijn, groei maar lekker groter! Je bent nu al een held! Ik hoop dat je snel met je lieve papa en mama mee naar huis mag! Jeroen en Joyce, heel veel geluk gewenst met jullie mooie gezin. Elke dag zijn jullie een stapje dichterbij dat jullie Pepijn mee naar huis mag!

Liefs, Danique

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.