Mason & Ilay prematuur geboren met 33 weken, tweeling, Rienier de Graaf, weeenremmers, longrijping, open ductus

Mason & Ilay


Mason & Ilay prematuur geboren met 33 weken, tweeling, Rienier de Graaf, weeenremmers, longrijping, open ductus

6 Oktober ging ik naar het Reinier de Graaf om mijn eerste tweeling voor Stichting Earlybirds te mogen fotograferen. Ik had er erg veel zin in. Al die verhalen van de ouders blijven mij altijd weer verwonderen. Zo ook het verhaal van de kleine Mason & Ilay.

Trotste moeder en vader lieten mij hun 2 zoontjes zien en begonnen te vertellen. Dat de zwangerschap erg spannend is geweest. Want Wandana is geboren met een aangeboren halve baarmoeder. Maar het wonder geschiede en Wandana werd spontaan zwanger van zelfs een tweeling! Alles verliep goed tot de 30 weken. Toen kreeg Wandana ineens weeën. Ze kreeg medicijnen om de weeën te stoppen en medicatie om de longetjes te laten rijpen mocht de bevalling toch doorzetten. De buik werd uiteindelijk rustig en ze mocht weer naar huis, maar met 33 weken kondigde Mason & Ilay zich toch echt aan en werden ze geboren.

Mason doet het zo goed dat hij al naar huis mag, maar de ouders willen dat de twee broers samen naar huis gaan dus mag Mason bij zijn broer op de kamer blijven totdat Ilay ook naar huis mag. Maar omdat Ilay met een open ductus is geboren in combinatie met niet volledig gerijpte longen heeft hij nog steeds zuurstof dalingen. Ze hopen dat hij volgende week sterk genoeg is om naar huis te gaan.

Mason & Ilay ik vond het erg leuk om jullie te ontmoeten en ik hoop gauw dat jullie naar huis mogen.

Liefs Patricia

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.