Zoë prematuur geboren met 28 weken en 4 dagen, WKZ, gebroken vliezen, weeenremmers, longrijping, spoedkeizersnede, Meander Amersfoort

Zoë


Zoë prematuur geboren met 28 weken en 4 dagen, WKZ, gebroken vliezen, weeenremmers, longrijping, spoedkeizersnede, Meander Amersfoort

“ Vanaf 20 weken kwam ik voor onderzoek in het WKZ terecht, omdat ze het hartje op de echo niet goed konden beoordelen. Daar kwamen ze er achter dat ik een zeldzame aandoening had aan mijn baarmoeder. Toen was al bekend dat ik niet op de natuurlijke manier kon bevallen. Hierdoor moest ik elke 2 weken op controle komen, elke keer een groei echo van de baby en een echo van mijn nieren. De artsen gaven aan dat ze de baby sowieso wilde gaan halen tussen de 34 en 36 weken. De controles verliepen prima, totdat bij 28 weken en 4 dagen mijn vliezen braken.

En toen ging het snel weeenremmers, longrijpers. Maar het werd maar niet rustig in mijn buik. Uiteindelijk werd het een spoedkeizersnede. En daar was ze onze mooie Zoë. Zoë deed het gelijk erg goed. Ze kon al snel zelfstandig ademen. Ze werd na 10 dagen overgeplaatst naar het Meander in Amersfoort. Maar dat kreeg ze al snel een terugval. Na 10 dagen in Amersfoort werd ze weer terug geplaatst naar het WKZ.

Tijdens de fotoshoot ligt Zoë inmiddels al weer 5 weken in het WKZ, inmiddels wel op de medium care. We hebben er alle vertrouwen in, dat het met ons strijdertje goed komt. Wij hebben erg genoten van de fotoshoot. En willen Stichting Earlybirds en Laura Elkhuizen hier heel erg voor bedanken! Jullie zijn echt een bijzonder lichtpuntje in deze heftige tijd.

Liefs Ruben & Marieke
En een dikke knuffel van Zoë”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.