Olivya prematuur geboren met 31 weken en 6 dagen, Rienier de Graaf, gebroken vliezen, couveuse, sonde

Olivya


Olivya prematuur geboren met 31 weken en 6 dagen, Rienier de Graaf, gebroken vliezen, couveuse, sonde

1 juli heb ik de trotse ouders van Olivya leren kennen op de couveuse afdeling in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Vol verwondering heb ik naar hun verhaal geluisterd over hoe welkom Olivya is maar dat deze zwangerschap zo lang op zich liet wachten dat ze de hoop al bijna hadden opgegeven. Maar niets is minder waar als ze er achter komen dat ze in verwachting zijn. De zwangerschap verloopt goed tot 31 weken. Opeens op onverklaarbare reden braken de vliezen en Olivya wilde niet veel langer wachten om haar papa en mama te leren kennen. Ze werd geboren met 31 weken en 6 dagen. Ik het begin lag ze in de couveuse maar inmiddels zie ik haar in een wiegje liggen en kan ze zichzelf goed op temperatuur houden.

Zo als bij elke reportage overhandig ik ze het earlybirdje en de nicu. Plots zie ik mama verbaasd kijken en ze verteld me dat de naam “Lieve” (de naam die de haakster aan het earlybirdje heeft gegeven) ook een naam is die zij voor haar dochter had bedacht. Hoe bijzonder is dat!

Uiteindelijk werd Olivya in het badje gedaan door beide ouders. Ze genoten er met z’n drieën van. Tijdens de voeding belde de trotse oma via live verbinding even op omdat ze haar kleindochter via de webcam niet meer zag. Papa en mama legde de oma van Olivya uit dat we met de reportage bezig waren. Uiteindelijk staat zo ook oma op de foto.

Olivya doet het heel erg goed en hopelijk mag ze gauw met mama en papa mee naar huis. Ik wens jullie het veel geluk toe.
Liefs Patricia

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.