Lotte prematuur geboren met 36 weken, Bernhoven, zwangerschapsvergiftiging, couveuse, sondevoeding

Lotte


Lotte prematuur geboren met 36 weken, Bernhoven, zwangerschapsvergiftiging, couveuse, sondevoeding

Op 4 juli 2018 mocht ik een reportage maken van de prachtige kleine Lotte in het Bernhoven Ziekenhuis in Uden. Lotte is geboren na een zwangerschap van 36 weken en was tijdens de fotoshoot 8 dagen oud.

Mama had een moeilijke zwangerschap achter de rug met zwangerschapsvergiftiging. Gelukkig is Lotte nog een hele tijd blijven zitten, maar moest ze uiteindelijk toch nog wat eerder worden gehaald. Lotte had een goede start maar moest nog een aantal dagen in de couveuse omdat ze haar temperatuur nog niet zelfstandig op peil kon houden. Dat pikte ze snel op en ze mocht over in het bedje. Omdat ze geel werd is ze weer even terug in de couveuse gegaan. In een luier, onder de lamp en in een bedje was voor haar een te grote stap. Enkele dagen voor de fotoreportage mocht Lotte onder de lamp uit en dus ook uit de couveuse.

Tijdens de fotoreportage mochten papa en mama haar zelfs voor de eerste keer in bad doen! Met instructies van de verpleegkundige verliep dat als een zonnetje. Lotte vond het heerlijk in bad en was zelfs erg wakker en keek helder uit haar oogjes. Wat een klein eigenwijsje al om te zien! Na het badje was Lotte al weer aardig moe en viel bijna in slaap. De helft van haar voeding had ze al via de sonde gekregen en nu was het toch de bedoeling dat ze de andere helft uit het flesje zou gaan drinken. Ondanks dat de luikjes bij Lotte alweer dicht vielen lukte het toch om het flesje helemaal leeg te drinken! Supergoed! Nog even zal Lotte moeten aansterken zodat ze al haar voedingen zelf kan drinken en dan mag ze lekker met papa en mama mee naar huis!

Hopelijk mogen jullie lekker snel samen naar huis en kunnen jullie echt van elkaar gaan genieten! Veel liefde, gezondheid en geluk toegewenst!
Hartelijke groet,
Susan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.