Olivia prematuur geboren met 31 weken, Meander Amsersfoort, longrijping, WKZ, CPAP, couveuse, sonde

Olivia

Olivia prematuur geboren met 31 weken, Meander Amsersfoort, longrijping, WKZ, CPAP, couveuse, sonde

 
Op woensdagmiddag stap ik het Meander Medisch Centrum in Amersfoort binnen om hier de knappe Olivia en haar ouders Nathalia en Tijke op de foto te zetten. Olivia is op 19 oktober jl. met 31 weken en een gewicht van slechts 1335 gram geboren.

Niets wees erop dat ze eerder geboren zou worden. Integendeel, mama wilde heel graag in bad bevallen en daarom was ze samen met Tijke naar een voorlichtingsavond “Hoe bevalt het“ in het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum gegaan. Tijdens deze avond dacht Nathalia dat ze de slijmprop verloor en, ze was wat dat betreft op de juiste plek, werd ze direct in het Tergooi nagekeken. Omdat mama slechts 30 weken en 2 dagen zwanger was, werd er besloten dat ze met de ambulance naar het WKZ gebracht moest worden waar na onderzoek bleek dat de geboorte inderdaad aanstaande was en er werd gestart met medicijnen om de longen van de baby te laten rijpen.

Nathalia wilde heel graag een Doula bij de bevalling hebben dus toen een paar dagen later de geboorte toch op gang kwam, stapte Tijke in de auto om de doula op te halen. De geboorte van Olivia verliep echter zo snel, en snel als in super snel: 3 kwartier van papa bellen tot geboren worden….., dat zowel papa als de doula net te laat voor de geboorte waren. Olivia moest direct aan de CPAP want zelfstandig ademen, koste haar nog te veel inspanning. Op dag 2 mocht ze al aan de Optiflow dus dat ging de goede kant op! Helaas kreeg ze een infectie en duurde het nog een hele week voordat ze overgebracht kon worden naar het Meander in Amersfoort.

Op de dag dat ik er was, woog Olivia inmiddels 1860 gram en mocht ze over een week uit de couveuse en in een gewoon (warmte)bedje.

Wat de ouders van Olivia vooral willen benadrukken is dat ze zo goed zijn opgevangen in het WKZ en later ook in het Meander. Je komt als ouders in een rollercoaster terecht en er gebeurt zo veel waar je niet op voorbereid bent en dan is het heel fijn als de mensen die je begeleiden geduldig zijn en steeds weer uitleg geven. Niets was en is ze te veel. Nathalia is Braziliaanse, mistte haar familie en vrienden maar ze heeft zich echt omarmd gevoeld door de liefdevolle verpleging!

Olivia is op dit moment nog steeds in het Meander en papa en mama geven aan dat ze dankbaar zijn voor de begeleiding en zorg die ze nog steeds krijgen met de verzorging van Olivia.

Lieve, mooie Olivia, ik wens je veel geluk en gezondheid toe en met de liefdevolle steun van je papa en mama, je grote zus en broer gaat dat vast lukken!

Liefs, Anneke

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.