Noah prematuur geboren met 26 weken, MMC Veldhoven, couveuse, buidelen, weeenremmers, longrijping, sonde

Noah

Noah prematuur geboren met 26 weken, MMC Veldhoven, couveuse, buidelen, weeenremmers, longrijping, sonde

 
Op 13 november mocht ik weer naar Veldhoven. Deze keer om een reportage te maken van Noah.

Mama en oma halen me beneden in de hal op, en onderweg kletsen we al gezellig wat. Aldaar ligt Noah in de couveuse, deze is helemaal bedekt met een cover, en het is lekker donker op de kamer. Mama gaat Noah verzorgen. Noah is heel wakker. Hij kijkt lekker rond, en zoekt echt contact met mama. Met grote oogjes inspecteert hij de wereld om hem heen. Hij doet het zo goed, dat hij zelfs even van de flow af mag.

Na de verzorging gaat hij lekker buidelen bij mama. Maar hij kijkt zo lekker rond, en maakt zelfs smak geluiden, dat de verpleegkundige in overleg met mama besluit om hem voor de allereerste keer te aan de borst te laten drinken. Niet echt drinken, want Noah had eigenlijk nog in de buik moeten zitten. Maar hij gaat al oefenen. En wat doet hij het goed! Wauw, zo bijzonder. Noah je bent een echte kanjer, supertrots op je.

———————–

Mama van Noah:

Maandag 7 oktober was ik nog gewoon aan het werk, maar ik had het idee wat minder leven te voelen in mijn buik. Ik had een voorliggende placenta, en daardoor voelde ik eigenlijk pas net wat beweging. En dat in combinatie met dat ik dinsdag toch een reguliere controle had staan maakte dat ik twijfelde of ik het ziekenhuis moest bellen. Toch voelde het niet goed en na wat wikken en wegen heb ik toch maar even gebeld en ze gaven aan dat het toch verstandiger was om langs te komen. Dus ik dacht even op controle en met niet meer dan mijn autosleutels, telefoon en portemonnee in de handen liep ik het ziekenhuis binnen.

Na wat controles werd me verteld dat ik daar moest blijven totdat ik moest bevallen. Het kwam nog niet meteen bij me binnen, bevallen?! Maar ik moest nog zo lang……. Ze gaven nog weeënremmers en medicijnen om de longrijping te bevorderen, maar er was geen houden aan, bijna vierentwintig uur later is Noah geboren.

Hij deed het gelukkig van het begin af aan goed. Hij ademt van begin af aan, op wat ondersteuning na, zelfstandig. Na een kleine infectie en 3 behandelingen voor een open ductus gaat hij goed vooruit. Binnenkort mag hij naar een bedje, wat kijken we daar naar uit. Ik ben super trots op mijn kleine dappere jochie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.