Florien prematuur geboren met 26 weken, Isala Klinieken, bloedingen, longrijping, NICU, couveuse, buidelen, sonde

Florien

Florien prematuur geboren met 26 weken, Isala Klinieken, bloedingen, longrijping, NICU, couveuse, buidelen, sonde

 
Elke kleine stap is een groot wonder.

In tegenstelling tot de vorige zwangerschappen was deze zwangerschap onrustig met bloedingen en een ziekenhuisopname. De longrijping kan gelukkig zijn werk nog doen, maar na een zwangerschap van 26 weken komt de bevalling spontaan op gang. Op 15 september wordt Florien geboren in de Isala Klinieken in Zwolle. Ze weegt 845 gram.

Direct na de bevalling maakt ze een goede indruk, maar na enkele uren wordt het heel spannend. Maximale beademing en de artsen geven aan niets meer te kunnen doen dan af te wachten hoe Florien het gaat oppakken. Wanneer de ouders mij dit voor de fotoreportage vertellen, zie ik aan hun blikken dat zij terug gaan naar dat moment. Slik, wat een verdriet en onmacht zie ik in hun ogen. Machteloos bij Florien te moeten staan en hopen op een wonder. Het lijkt de goede kant op te gaan, maar dan na een week wordt het opnieuw spannend wanneer een infectie de kop op steekt. Opnieuw een spannende tijd. Ook nu knapt Florien op en sindsdien zet ze kleine stapjes vooruit en soms ook nog weer even een stapje achteruit. Geduld, heel veel geduld, geen complicaties meer en hopelijk de high-flow verder afbouwen.

Florien is 10 weken oud wanneer ik haar (opnieuw) zie. Ik had haar al kort even gezien (en gefotografeerd) tijdens de Wereld Prematuurdag. Fijn om nu langer de tijd te hebben en vast te leggen hoe papa Roelof en mama Marjan hun mooie dochter verzorgen. Florien ligt nog op de NICU, maar heeft de couveuse ingeruild voor een bedje. Ze heeft al snel door dat er iets gebeurd en kijkt mij met vragende ogen aan. Wat kom jij doen? Mijn uitleg hoort ze aan en dan heeft ze weer haar aandacht gericht op papa en mama. Mooi om die vertrouwdheid te zien. Ook tijdens het buidelen blijft ze eerst wakker en wil ze niets missen, maar het zachte geaai van papa tussen haar ogen maakt dat ze lekker bij mama gaat slapen.

Stoere, dappere Florien, neem je tijd om de nodige stapjes vooruit te zetten. Groei maar groot en sterk, want thuis wacht een huis vol gezelligheid op je! Roelof en Marjan, ik wens jullie veel kracht en geduld toe!

Een lieve groet,
Regina Kappert

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.