Nowi & Kai

 

Van de ouders
Nowi en Kai Rietveld, geboren op 2 november 2023.

“Na vorig jaar met kerst een miskraam naar een kerst met een tweeling thuis…”

Vorig jaar bleek helaas tijdens mijn eerste zwangerschap bij de eerste echo dat er geen kloppend hartje was. Een miskraam was een feit.

Gelukkig bleek ik na een paar maanden opnieuw zwanger. Dat werd een spannende afspraak op dezelfde plek. We horen de echoscopist nog vragen: Zien jullie wat ik zie? Niet één maar twee kloppende hartjes! Er zat een tweeling in mijn buik!

Dan is het ineens schakelen. We kregen een tweeling. Hier hadden we nooit rekening mee gehouden en het komt ook niet voor in mijn eerstelijns familie. We waren echter al snel gewend aan het idee en ze waren meer dan welkom!

De zwangerschap verloopt op wat misselijkheid na in het begin heel goed. Tot aan de 29e week nog redelijk op mijn eigen manier bewogen; Totdat ik op een zondagochtend wakker werd met een kleine steek in mijn buik en licht bloedverlies. Mijn vriend en ik schrokken en namen direct contact op met het ziekenhuis. Toch het advies om ‘voor de zekerheid’ langs te komen voor kort onderzoek om uit te sluiten dat er iets serieus aan de hand was.
De opname bleek echter niet kort te zijn: Mijn baarmoederhals bleek verkort, en dat vergrootte de kans op vroeggeboorte; Nader onderzoek volgde en ik moest een nacht blijven.

De krampen namen echter verder toe. Dat vergrootte de zorgen en ik werd in het holst van de nacht overgeplaatst naar een ander ziekenhuis; de kans op vroeggeboorte werd hoger werd ingeschat dan eerder. Ik moest zeker enkele dagen blijven.

De klachten werden minder en na 3 nachten geen slaap was het tijd om naar huis te gaan, althans dat dachten mijn vriend en ik, en ook de gynaecoloog was behoudend positief. Nog één laatste onderzoek volgde: Zou mijn baarmoederhals verder verkort zijn? Het antwoord kwam al snel: Niet alleen verkort, maar geheel verdwenen; ik had al zo’n 4-5 cm ontsluiting! Uiteraard mocht ik nu helemaal niet meer naar huis en ik kende mijn lot: ik zou snel gaan bevallen!

Zo lang als de ziekenhuisopname voelde, zo lang duurde ook de bevalling: De ontsluiting kwam maar niet tot 10 cm waardoor het heel lang duurde voordat er persweeën kwamen. Na bijna een etmaal in de verloskamer waarbij we 4 verschillende teams van specialisten hebben gezien, en waarbij ik van de moeheid soms in slaap viel en ik het bijna had opgegeven, zijn mede door geweldig werk van het behandelend personeel twee prachtige zoons geboren.
Welkom Nowi en Kai!

De jongens zijn inmiddels thuis na ruim 6 weken gelegen te hebben in verschillende ziekenhuizen. Nowi heeft alles goed doorstaan en groeide al die weken stabiel door. Bij Kai liep het iets anders: Ondanks dat hij de darminfectie NEC en een huidinfectie had gehad, heeft hij het heel goed opgepakt. Ze drinken nu gulzig uit de fles en zijn inmiddels van alle snoeren verlost.
Wat een avontuur maar met een goede afloop.
We zijn zowel het personeel in het UMC (locatie AMC) als het Spaarne ziekenhuis enorm dankbaar voor alle goede zorgen, wat een toppers! Op naar een mooie toekomst met zijn vieren ❤️

2 antwoorden
  1. Carla Rietveld
    Carla Rietveld zegt:

    Wat een bijzondere momenten! Wij als opa en oma vergeten deze spannende dagen nooit meer! En wat een prachtige jongens. Bij de geboorte 1500 gram met allemaal slangetjes. En nu zijn het prachtige babys die je aankijken en volgen. Wij wensen jullie een hele mooie tijd toe met deze jongens!!! En voor Nowi e Kai wensen we veel geluk toe, gezondheid en plezier in jullie leventje!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.