Novée

Van de ouders:

Op zaterdag 21 augustus 2021 zijn we getrouwd. Wat toen niemand wist is dat wij die dag stiekem al met zijn vijven waren. Die dag heb ik mijn man verrast met een positieve test, ons 3e wondertje. Zwanger worden ging niet vanzelf dus dit was na een medisch traject echt een heel mooi cadeautje. Ons wondertje, en een wondertje bleek ze later ook echt te zijn. Na de zenuwen van het eerste trimester en een goede 13 weken echo konden we echt genieten. Echter sloeg het genieten met de 20 weken echo om. We moesten op voor een extra echo omdat het kindje wat aan de kleine kant leek. Hier maakten we ons nog niet veel zorgen om want onze andere kinderen waren ook niet heel groot. Echter bleek na meerdere echo’s dat de baby steeds slechter groeide, de navelstreng en de placenta werkten slecht.

Vlak voor de 26 weken kregen we het nieuws dat de kans aanwezig was dat de baby het niet zou gaan redden. Of de prognose bij geboorte zou zeer slecht zijn op dat moment. En dat we longrijping zouden krijgen en werden opgenomen. We hebben er na 1,5 dag opname in het ziekenhuis voor gekozen om geen actieve behandeling te doen tot de 28 weken, zouden ze anders een afwijking zien op de CTG, dan zou ze gehaald moeten worden. Die 2 weken die haar extra kansen zouden geven als ze sterk genoeg was hebben we thuis afgewacht. Als onze baby echt zo’n vechter was zoals wij dat al die tijd hebben gevoeld dan zou ze er met 28 weken nog zijn. Dit was een emotionele tijd omdat de kans er was dat de baby het niet zou redden, en op 1 moment in die 2 weken hebben we dat ook echt gedacht. Gelukkig konden we daarna dagelijks met even een korte check via een echo gerustgesteld voor die dag weer naar huis. Met 28 weken was ze er nog, en hoe! Ze was gegroeid en nog sterk aanwezig. Ze schatte haar gewicht uiteindelijk op 600 gram.

Na 5 bewogen dagen in het ziekenhuis tijdens de opname kreeg ik op de 5e dag met 28+4 weken een spontane bloeding. Onze dame had het niet meer fijn in mijn buik, en zo is ze op 28 januari om 23.23 nog gehaald met een semi-spoed keizersnede. Wat was ze knap, maar ook zo iniminie met haar 690 gram. We waren al wel bekend op de NICU en met een kleine baby omdat haar grote zus ook te vroeg kwam, maar zo klein was wel meteen weer heel anders en met nog meer zorgen. En wat deed ons wondertje het goed! Ze heeft gelukkig weinig hobbels gekend waar we keer op keer voor werden gewaarschuwd. Ze heeft alleen op dag 8 een infectie gehad en dat was nog even spannend. Helemaal omdat haar papa, grote zus en broer in quarantaine zaten vanwege corona en ik in isolatie lag in het ziekenhuis. Ik was op dat moment de enige die haar gelukkig nog wel mocht bezoeken. Gelukkig knapte ze snel weer op van de infectie.

Na 4,5 week in het UMCG, de laatste week wachtende op een overplaatsing, was het dan eindelijk zo ver. We mochten naar het WZA! Eindelijk konden haar broer en zus haar ontmoeten, want dat kon in het andere ziekenhuis helaas niet door de toen geldenede coronaregels. En daar in het WZA ging het nog sneller dan in Groningen. De high flow werd er uit getrokken, de couveuse werd verruild voor het wiegje, en de sonde werd steeds meer ingeruild voor het flesje. Op 29 maart, na 60 dagen mocht onze dappere meid, bijna 3 weken voor de uitgerekende datum eindelijk mee naar huis! Inmiddels doet ze het heel goed en is ze van een heel klein en mager meisje al uitgegroeid tot een heerlijke baby met bolle wangetjes. Oprecht een wonder. Met dank aan alle lieve verpleegkundigen en artsen die haar de best mogelijke kansen hebben gegevens, we zijn jullie uiterst dankbaar!

Lieve Nicole,
Bedankt dat jij voor ons deze prachtige foto’s hebt gemaakt. We zijn je heel dankbaar dat we eindelijk samen als gezin van 5 op de foto staan. Later bleek, mooie afsluiting van de opnames in het ziekenhuis. 3 dagen na de fotoshoot mocht ze mee.

 

1 antwoord
  1. Tineke
    Tineke zegt:

    Wat een mooie foto’s van mijn lieve collega en haar gezin! Een ontzettend spannende tijd was het en zo fijn dat Novee nu lekker thuis is. Ik begrijp dat het nog allesbehalve zorgeloos is en het gezin nog heel wat heeft te verwerken. Wat ik jullie voor nu toewens is genieten van jullie mooie gezin!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.