Nova prematuur geboren met 25 weken en 6 dagen, couveuse, IC, borstvoeding, sonde

Nova

Nova prematuur geboren met .. weken, couveuse, IC, borstvoeding, sonde
Nova

“Dat is vast een blaasontsteking”, dacht mama Rachel toen ze samen met papa Boris met buikklachten naar het AMC ging. Na een kort onderzoek kregen we te horen dat Rachel per direct zou worden opgenomen omdat ze 1 cm ontsluiting had. Vanaf dat moment staat de wereld van Rachel en Boris behoorlijk op z’n kop.

Na 10 dagen ziekenhuis wilde hun kindje zich echt niet langer verstoppen. In de nacht naar 23 oktober deed Rachel het licht uit om te gaan slapen en precies op dat moment begonnen er heftige weeën. De dokters wilden het nog aankijken maar om 06:00 was het wel duidelijk dat die kleine niet meer wilde wachten. Een paar uur later werd Nova geboren! Papa heeft de bevalling, die eindigde op de OK, via een monitor gevolgd, omdat mama onder narcose gebracht moest worden.

Nova maakte meteen een goede start, omdat ze zwaarder was dan verwacht en al zelfstandig ademde! Wat een pittige, sterke dame. Moeders had echter wat dagen totale bedrust nodig om bij te komen van alles. Papa kan zich nog iedere minuut goed herinneren, maar voor mama is het in een roes voorbij gegaan. Ook toen ze Nova even te zien kreeg, eerst op de verkoeverkamer en later op de intensive care waar Nova kwam te liggen, wat alles te maken heeft met de narcose.

Nova is vlak voor de reportage naar het OLVG Oost overgeplaatst, omdat het zo goed gaat. Papa en mama kunnen nu lekker lang knuffelen met Nova. Eerst 1 keer per dag maar inmiddels mag dat twee keer per dag. Ze is ondertussen al 6 weken oud en groeit uitstekend op de borstvoeding die ze via een sonde krijgt. Er is zelfs als een onderkinnetje gespot. Nova is nog steeds een pittige en sterke dame die binnenkort maar wat graag kennis wil maken met de rest van de wereld.

Boris en Rachel; ik wens jullie alle geluk & liefde toe en als Nova zo doorgaat, mag ze binnen afzienbare tijd lekker met jullie mee naar huis! Geniet van de kleine en grote momenten.

Liefs, Linda

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.