Nova

collage Nova

 

Enigszins waren we al wel al voorbereid op de vroeggeboorte van Nova. Haar oudere zus van bijna 7 jaar is ook met 29 weken geboren. We werden al extra onder controle gehouden bij de gynaecoloog. Alles wat we er aan gedaan hebben om het tegen te gaan wilde niet baten, mijn vliezen braken op 23 januari om 03.15 snachts. Ik werd gelijk naar het Sofia Kinderziekenhuis gebracht waar ik weeën remmers kreeg toegediend. Ivm een al eerdere opname een week daarvoor waar ik ook longrijping injecties had gekregen waren die nu niet meer nodig.

Toch is ze uiteindelijk 2 dagen later 25 januari geboren, precies met 31 weken zwangerschap. Ze deed het gelijk geweldig. Ze ademde volledig zelf en had een beetje zuurstof nodig ter ondersteuning. Eenmaal op de neonatologie afdeling kreeg ze een infuus met antibiotica een sonde voor de voeding en coffeïne voor haar dipjes. En werd ze aan de monitor gelegd. Ze deed het zo ontzettend goed dat na drie dagen al gesproken werd over een overplaatsing.

Maar doordat ze een klein hersenbloeding hadden gezien en nova een MRI scan moest hebben kon ze nog niet overgeplaatst worden. Toch na precies 1 week mocht ze overgeplaatst worden naar ons eigen ziekenhuis in ons eigen dorp!! Wat waren we blij en opgelucht…

Toen ging alles heel snel. Eerst ging ze van de zuurstof toen mocht ze uit haar couveuse gelijk een wiegje in. Al snel mocht ze oefenen aan de borst dat ging prima. Toch ging de fles drinken beter en kreeg ze afgekolfde melk via de fles. Eerst 3 keer op een dag. Maar Nova werd zelf om de drie uur wakker voor haar voedingen dus werd vrij snel alle voedingen aangeboden.  Toen ging alles nog sneller. Alles werd afgebouwd. Sonde eruit en van de monitor. Als ze zo goed haar best bleef doen mocht ze einde van de week mee naar huis werd gezegd.

En dat deed ze!! 6 maart mochten we onze mooie Nova mee naar huis nemen. Wat zijn wij ongelofelijk trots op haar. Early birds kwam precies op tijd, 4 maart!! Echt genoten van de fotoshoot. De foto’s zijn prachtig geworden. We zijn Jeanine daarvoor erg dankbaar. Mooie afsluiting van een heftige tijd. Inmiddels zijn we heerlijk thuis en alles gaat goed. Echt genieten met ons gezin…

Lieve groeten Leen en Mariska

***********

Vorige week ging ik naar Dirksland om de kleine Nova en haar ouders te fotograferen. Geboren met 31 weken maar, wat doet ze het goed! Ze mag inmiddels al bijna naar huis. Papa & mama zijn dan ook erg blij en we hebben een hele relaxte middag met elkaar. Nova wordt gebadderd en krijgt haar mooiste pakje aan. Prachtig gezin zo samen en heerlijk dat jullie nu thuis zijn allen!

Geniet van jullie Nova, heel veel geluk en gezondheid toegewenst!!

Lieve groet, Jeanine

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.