Dely & Nova

Dely Nova

 

Zondag 8 maart mocht ik naar het Deventer ziekenhuis om Dely en Nova te fotograferen. Dely en Nova zijn geboren op 28 februari 2015 met precies 33 weken zwangerschap. Voor mij was dit de eerste reportage die ik mocht doen voor stichting Earlybirds, en meteen een tweeling! Heel spannend maar ook heel mooi tegelijk…

De mama van Dely en Nova vertelde me dat ze geboren waren met een keizersnede. Met 32,3 weken was het vlies van Nova gebroken. Ze is toen opgenomen in het ziekenhuis en heeft weeënremmers en longrijpers gekregen voor de kindjes. Dit hielp en na 4 dagen mocht ze weer naar huis. Diezelfde avond kreeg ze toch weeën en in het ziekenhuis bleek dat ze toen al 5 cm ontsluiting had. De tweeling wilde niet meer wachten.

Omdat Nova in een stuitligging lag was al bekend dat ze een keizersnede zou krijgen, een tegenvaller was dat het onder algehele narcose moest door eerdere bloedverdunners die ze had gekregen maar gelukkig mocht papa wel bij de keizersnede zijn! Dely had een beetje een moeilijke start maar hij en zijn zusje Nova doen het super goed voor prematuurtjes.

Ik heb Dely en Nova gefotografeerd, een week na de geboorte en beide zaten inmiddels al 100 gram over hun geboortegewicht heen, ze moeten nog wel een tijdje blijven op de afdeling neonatologie maar ze doen het heel erg goed!

Lieve Marlies en Erwin, Ik wens jullie heel veel liefde en geluk toe met jullie prachtige tweeling! En ik hoop dat jullie ze over een tijdje lekker mee naar huis mogen nemen!

Liefs, Mariska

2 antwoorden
 1. Lisanne Ubels-Slinkman
  Lisanne Ubels-Slinkman zegt:

  Super mooie foto’s van mijn neefje en nichtje en super trots op ze hoe goed ze het doen. Mocht je binnenkort nog een foto reportage willen maken ik de zus van marlies ben ook zwanger van een tweeling.

  Beantwoorden
  • Mariska spijkers
   Mariska spijkers zegt:

   Hey lisanne,

   Dank je wel!!
   En wat leuk dat je ook zwanger bent van een tweeling!!!
   Stuur me maar even een mailtje, je zus heeft mijn mailadres wel!

   Groetjes Mariska

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.