Noud prematuur geboren bij 28 weken, MMC Veldhoven, keizersnede, couveuse,buidelen, sondevoeding

Noud


Noud prematuur geboren bij 28 weken, MMC Veldhoven, keizersnede, couveuse,buidelen, sondevoeding

Door de fotograaf:

Op 17 december 2018 ging ik op pad om een reportage te maken van de prachtige kleine Noud in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Noud was op dat moment bijna 3 weken oud en totaal onverwacht geboren na 28 weken zwangerschap. Mama was op dat moment gewoon op weg naar haar werk en moest nog even op controle aan de ctg scan. Een dag later zetten de weeën verder door en vond Noud het niet prettig meer in de buik. Omdat mama ineens helemaal wegviel moest er acuut een keizersnede worden gedaan onder algehele narcose. Enorm schrikken natuurlijk! Zo rijd je naar je werk en vlak daarna heb je een kindje in de couveuse liggen. Voor mama is het natuurlijk erg moeilijk dat ze alles wat daartussen is gebeurt niet heeft kunnen meemaken.

De eerste dagen kon er zelfs nog niet gebuideld worden met de kleine Noud en ook ontwikkelde hij nog een infectie waarvoor we de fotoreportage hebben verplaatst. Gelukkig kon ik een weekje later wel langskomen voor de fotoreportage. De infectie was onder controle en ook had Noud minder dips en iets minder ondersteuning voor zijn ademhaling nodig. Super was dat er nu gelukkig ook gebuideld kon worden bij mama.

Tijdens de reportage heeft mama kleine Noud verschoond en heerlijk bij zich op de borst gehad. Ook had Noud voor het eerst zijn oogjes heel vaak open en keek hij alert de wereld in! Noud heeft best nog wel een weg te gaan, maar de eerste stappen zijn gezet op weg naar een ziekenhuis dichter bij huis. En dan op de naar de volgende stap. Lekker met papa en mama mee naar huis! Het was prachtig om jullie te fotograferen. Ik wens jullie heel veel gezondheid, liefde en geluk toe met de kleine Noud!

1 antwoord
 1. Marion
  Marion zegt:

  Lieve ,eisen, van harte gefeliciteerd met jullie kleine maar dappere Noud.
  Wij mochten vorig jaar Opa en Oma worden van een heel klein meisje Fien, zij is ook na
  een zwangerschap van 28 weken geboren, 1210 gram.
  Nu is het al een kleine deugniet geworden die haar eerste stapjes zet en we zijn ongelooflijk
  trots op haar..
  Met jullie Noud gaat het vast ook goed komen!!
  Heel veel liefde en geluk met hem, geniet van elk moment en voor je het weet zet ook hij zijn eerste stapjes.

  Liefs Marion

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.