Nori

Van de fotograaf:

Ook ik mocht eindelijk weer op pad. Heel 2021 heb ik geen reportages kunnen maken voor Stichting Earlybirds, dus het was extra fijn (en stiekem ook wel een beetje spannend weer) om weer een fotoreportage vast te mogen leggen voor Earlybirds.

Ik kreeg de aanvraag binnen voor kleine Nori in het UMCG, die met 33 weken geboren werd. Ze hadden gehoopt dat ze overgeplaatst kon worden naar het Martini Ziekenhuis in Groningen, maar helaas was daar geen plek. Uiteindelijk was de bedoeling dat Nori overgeplaatst zou worden naar het Nij Smellinghe Ziekenhuis in Drachten, helaas werd dit ook nog wat langer uitgesteld omdat Nori nog niet stabiel genoeg was voor de overplaatsing.

Toen Nori uiteindelijk in Drachten was gesetteld, mocht ik op zaterdag langskomen voor de reportage. Ze lag nog in de couveuse maar ze mocht ‘s avonds al in een wiegje slapen, wat een grote stap! En de reportage zelf was echt een feestje! Voor het eerst samen met grote zus knuffelen en wat was ze trots. Extra mooi om deze eerste dingen vast te mogen leggen als je het mij vraagt.

De dinsdag na de reportage mocht Nori al mee naar huis! Wat een stap en wat ging het opeens snel allemaal. Wat fijn dat jullie nu met z’n viertjes thuis kunnen genieten. Lieve Nori, papa, mama en zus, ik wens jullie heel veel geluk en gezondheid voor de toekomst!

Groetjes, Nicole Oosterhuis (fotograaf)

 

Van de ouders:

Je kwam met ruim 33 week niet alleen vroeg maar ook super snel ter wereld.  Zo blij dat je er heelhuids was. Daarna leek het een eeuwigheid te duren voordat je na 17 dagen van de NICU af mocht en 24/7 samen met mama kon zijn en jouw grote zus je EINDELIJK mocht zien. Wat was dat een ontzettend moeilijke tijd. Enkele uurtjes buidelen, ’s ochtends met mama, ‘s avonds met papa. Ook na de NICU was ons gezin nog niet compleet, dat vonden we best lastig, maar vanaf dat moment groeide je zo snel dat je met 37 weken plots naar huis mocht. Een onwerkelijke periode met veel verdriet en tranen van geluk. We zijn heel dankbaar dat deze dag, wat achteraf de laatste couveuse dag bleek te zijn én de eerste keer dat Nori bij haar grote zus in de armen lag, is vereeuwigd in deze foto’s.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.