Nore

Van de ouders:

Eerder dan verwacht, kleiner dan gedacht, liever dan lief.

Dat is de tekst die op Nore haar geboortekaartje staat en inderdaad, ze kwam veel eerder dan verwacht.
Onze Nore moest noodgedwongen gehaald worden nadat ze 32 weken en 3 dagen veilig en vertrouwd had vertoefd bij mama.

Op een doodnormale woensdagmiddag kreeg mama ineens buikkrampen en bloedverlies op het werk. Nog geen reden voor paniek maar mama besloot wel contact op te nemen met de verloskundige. Nog geen 10 minuten later stond de verloskundige al op de stoep voor het werk. Na een kort onderzoek waarbij alles nog goed leek adviseerde de verloskundige toch dat mama zou worden opgenomen in het ziekenhuis ter observatie.
Ondertussen waarschuwde mama papa via een berichtje en ondernam papa al het een en ander om eventueel meteen naar huis te kunnen van zijn werk.
Vanaf dit moment is alles in een sneltrein gegaan. Mama ging snel achteruit en voelde zich snel erg misselijk. Wat bleek, intern bloedde ze hevig.
Na meerdere onderzoeken bleek de placenta los te laten en dit ging gepaard met veel bloedverlies. Op dit moment werd de situatie levensbedreigend voor zowel moeder als dochter en werd de beslissing genomen om over te gaan op een spoedsectio. Binnen anderhalf uur na het bloedverlies is Nore geboren. Helaas heeft papa de bevalling niet kunnen halen en was hij 10 minuten te laat, oma was er wel bij. Na de geboorte is papa bij Nore gebleven.
Nore wordt gewogen, de kleine meid heeft een “goede” start en weegt 2346 gram schoon aan de haak. Niet veel later is het gezin compleet, papa mama en Nore zijn weer samen en voor het eerst kunnen ze, enigszins rustig, kennis maken met elkaar. Een heel bijzonder moment.
Wat een dag was de laatste woensdag van de maand augustus in het jaar 2022. Deze wordt door papa en mama nooit meer vergeten!

We gaan 6 weken en 1 dag vooruit in de tijd en komen aan op donderdag 13 oktober. De dag waarop onze fotoshoot gepland staat. Op deze dag kijken papa en mama terug naar een bewogen periode.
Een periode van zoveel gemengde gevoelens en gebeurtenissen. Blijdschap dat onze dochter is geboren maar verdrietig dat ze dit proces en alle ellende moet meemaken. Van heerlijk buidelen met papa en mama naar het hebben van ontzettende diepe “dips” waarbij
Nore echt wakker geschud moet worden. Het moeten dragen van infant flow waarbij lucht zo hard naar binnen wordt geblazen dat het pijn doet aan je oren, allerlei dingen die je je pasgeboren kind niet gunt maar het is zo hard nodig.
Gelukkig bestaat deze zorg en is het zo ver met techniek dat dit alles kan. Zonder dit alles had hun dochter het niet overleeft, dat beseffen papa en mama zich al te goed.

Naar huis gaan loert nu om de deur. Ondertussen drinkt Nore meer dan de helft van alle voeding zelf maar leren papa en mama toch aan om thuis met de sonde overweg te kunnen. Nore mocht bijna van de monitor, maar helaas had zij weer enkele dipjes in de ademhaling waardoor dit weer is uitgesteld.
Kom maar snel naar huis Nore, je warme nestje waar je zo welkom bent en je een fantastisch leven te wachten staat!

Van de fotografe:

Het was al twee keer uitgesteld, maar vandaag mocht ik eindelijk Nore op de foto zetten. Ik spreek met haar ouders af bij de hoofdingang van het MCL. Ze hebben er helemaal zin in en we gaan snel naar de afdeling om kennis te maken met Nore. Ze ligt nog lekker in haar bedje te slapen, maar wordt al snel wakker.

Vandaag staat er een badje op het programma. Nore vindt dat wel fijn, maar laat ook duidelijk weten dat het nu eigenlijk al etenstijd is. Ze laat goed van zich horen, want iedereen mag weten dat ze wel een beetje ‘hangry’ is. Ondanks dat ligt ze heerlijk ontspannen te genieten van haar badje. Daarna drinkt ze al wat uit de borst en het flesje. Het laatste beetje mag nog via de sonde, heerlijk nagenietend bij mama op de buik.

Ik hoop dat ze snel met jullie mee naar huis mag!

Warme groet,
Anneke van Vleeren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.