Nora prematuur geboren met 33 weken en 5 dagen, gebroken vliezen, couveuse, Caninius Wilhelmina ziekenhuis

Nora

Nora prematuur geboren met 33 weken en 5 dagen, gebroken vliezen, couveuse, Caninius Wilhelmina ziekenhuis
Van de ouders:

Op 12-2-17 zijn wij trotse ouders geworden van onze prachtige dochter Nora. Dit was veel vroeger dan dat wij gedacht hadden want de uitgerekende datum was op 28-3-17 en Nora is dus met de 33 weken en 5 dagen, ruim 6 weken te vroeg geboren.

8 februari werd ik in het ziekenhuis opgenomen omdat er een scheurtje in de vliezen zat en ik vruchtwater verloor. De kans dat ik eerder zou bevallen was groter maar het kon ook nog tot de 37 weken duren, want dan zou ik ingeleid worden. Dit was totaal niet hoe ik het einde van mijn zwangerschap in gedachte had, ik was immers nog aan het werk en had allerlei plannen voor mijn verlof. Na 5 dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen had ik besloten om thuis verder af te wachten in mijn eigen vertrouwde omgeving, dit was mogelijk met thuismonitoring. Uiteindelijk ben ik maar een paar uurtjes thuis geweest om vervolgens weer terug te keren naar het ziekenhuis omdat toen de vliezen waren gebroken en de weëen waren begonnen.

Eenmaal in het ziekenhuis was alles erg snel gegaan. Van het moment dat ik op de verloskamer was tot aan de geboorte van Nora heeft er maar een uur tussen gezeten. Uiteraard maakten we ons zorgen over haar gezondheid omdat ze zo vroeg geboren was, zo teer en klein, ze werd gelijk naar de couveuse afdeling gebracht. De tijd dat ze in het ziekenhuis ligt duurt lang want je wil zo graag met z’n 3tjes thuis een gezinnetje vormen maar je weet ook dat ze sterk genoeg moet zijn om naar huis te kunnen.

Earlybirds heeft het mogelijk gemaakt om de mooie momenten van het verzorgen van Nora in het ziekenhuis vast te leggen op foto’s.
Je wordt in deze tijd geleefd en dan is het erg fijn om later naast je zorgen ook met een goed gevoel terug te kijken naar de tijd in het ziekenhuis!

De foto’s zijn gemaakt door Noortje Aalbers die dit erg goed gedaan heeft, ze was aanwezig om alles vast te leggen maar toch had je ook niet in de gaten dat er foto’s genomen werden. Zoals te zien is het resultaat prachtig geworden!

Vriendelijke groet,

Erwin en Loes

——————-

Van de fotograaf:

Wanneer ik aankom op Nora’s kamer in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, zie ik een klein bolletje met een bos prachtige zwarte haartjes boven de deken uitsteken. Nora slaapt heerlijk en ik klets wat met mama Loes en papa Erwin terwijl ik ook wat foto’s maak. Nora is meestal erg tevreden en haar trotse ouders hopen haar snel mee naar huis te mogen nemen.

Kleine Nora werd na een snelle bevalling met ruim 33 weken geboren, maar maakte al veel mooie stapjes op weg naar haar thuiskomst. Zo mocht ze op 28 februari naar de kinderafdeling en werd ze op de dag van de shoot heerlijk voor het eerst helemaal alleen door papa en mama in badje gedaan. Daar genoot ze zichtbaar van! En papa en mama ook. Na het badje doet Nora steeds vaker haar oogjes open en als ze weer lekker warm aangekleed is krijgt ze de fles. Haar trotse papa en mama kunnen hun ogen bijna niet van hun meisje afhouden: wat een liefde! Nora wordt ook gewogen en weegt dan 2698 gram. Goed zo meisje!

De dag na de shoot laat Loes mij weten dat Nora die dag mee naar huis is gegaan en ze lekker aan het genieten zijn.Lieve Nora, Loes en Erwin, ik wens jullie heel veel geluk met z’n drietjes!
Liefs Noortje

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.