Kobe & Maud prematuur geboren met 33 weken en 5 dagen, tweeling

Kobe & Maud

Kobe & Maud prematuur geboren met 33 weken en 5 dagen, tweeling
Van de ouders:

Na 7 jaar dromen van een eigen gezinnetje, kregen we in juni 2016 het fantastische nieuws dat we zwanger waren van een tweeling. We hebben genoten van elk moment in de zwangerschap.

Op 31w4d zag de gynaecologe dat mijn baarmoederhals zo goed als verstreken was. Dus thuis mijn spullen gaan halen en verplichte platte rust in het ziekenhuis. 2 weken later, op vrijdag morgen besloot Kobe dat het tijd was om de wereld te zien. De bevalling is heel vlot gegaan, van de eerste wee tot de geboorte van Maud heeft het maar 2 uur geduurd. Kobe woog 2180gr en was 43,5cm groot, Maud woog 1705gr en was 41,5cm groot. Ons geluk kon niet op toen we onze wondertjes mochten verwelkomen. Maar een paar minuten later kwam de kinderarts vertellen dat Kobe een te kleine anus had waarvoor hij geopereerd moest worden en dit kon niet in Tongeren, dus werden zowel Kobe als Maud naar UZ Gasthuisberg overgebracht. Ze konden nog niet zeggen hoe erg het probleem met Kobe’s anus was. De volgende dag na de operatie bleek dat het probleem niet zo erg was en dan ook dadelijk verholpen werd. Onze kindjes hebben toen anderhalve week op de NIZ gelegen,en zijn daarna voor nog 2 en een halve week naar Tongeren verhuisd. Het zijn 4 drukke en vermoeiende weken geweest, maar elke dag zagen we Kobe&Maud vooruit gaan.

We hadden op de NIZ een flyer van Earlybirds zien liggen en hebben dan ook contact opgenomen, er zou iemand komen om een fotoreportage met onze kindjes te maken. Maar door de verhuis naar Tongeren kon deze niet meer doorgaan, maar de mensen van Earlybirds hebben ervoor gezorgd dat er iemand naar Tongeren kon komen. Rina heeft de laatste dag van onze ukkies in het ziekenhuis heel mooi vastgelegd, waarvoor dank.

We zijn Earlybirds en Rina heel dankbaar voor alle moeite en de mooie foto reportage.

—————

Van de fotograaf:

Op vrijdagochtend 3 maart mocht ik in Tongeren een reportage gaan maken van Kobe en Maud, een tweeling geboren met 33w. Ze waren die dag net een maandje oud en mochten later op diezelfde dag nog naar huis! Wat een mooie afsluiter.

Tijdens de reportage gingen ze nog even in bad en kregen nadien hun flesje. Die dronken ze allebei gulzig leeg. Wat leuk om te zien! Deze twee waren duidelijk klaar om naar huis te gaan. Daarna konden mama en papa lekker knuffelen met hun kindjes en vooral even genieten van elkaar. Kobe viel na zijn flesje gelijk terug in slaap en was niet meer wakker te krijgen, Maud daarentegen was klaarwakker en bleef maar nieuwsgierig rondkijken en luisterde aandachtig terwijl mama of papa tegen haar praatten. Wat een prachtig moment en wat een heerlijk gezin!

Ine en Wouter, ik vond het heel fijn om deze reportage voor jullie te mogen verzorgen en ik wens jullie een mooie toekomst toe en heel veel geluk samen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.