Nola prematuur geboren

Nola

Nola prematuur geboren

Nola prematuur geboren

Van de fotograaf:

8 Oktober was ik bij Rozanne in het ziekenhuis. En daar was ze samen met haar veel te vroeg geboren dochtertje Nola. Ook grote zus Ise was erbij en wat is ook zij trots op haar kleine zusje. Nola werd geboren na een zwangerschapsduur van 27 weken op 3 augustus 2021. Een spannende periode, maar al snel liet ze zien hoe sterk zij was. Van het ene ziekenhuis naar het andere lag ze nu sinds een aantal dagen in het Dijklander ziekenhuis in Hoorn. Een stuk dichterbij huis en ook niet meer op de IC. Dat is al ontzettend fijn!!

Wat een dapper meisje en wat doet ze het goed. Ze had alleen nog wat moeite met zelfstandig drinken, maar dit ging met de dag beter. Elke dag een stapje verder en sterker. Hopelijk kan ze snel volledig zelf de fles leegdrinken en mag alles verder goed gaan zodat ze snel naar huis mogen.

Lieve Rozanne en Ise, Ik wens jullie ongelofelijk veel liefde toe met jullie dochter en kleine zusje Nola.
Hopelijk mogen jullie snel naar huis en ik wens jullie heel veel geluk en liefde toe!
Bedankt dat ik deze momenten voor jullie mocht vastleggen.

Liefs, Marinda

Van de moeder:

Op 3 augustus was ik exact 27 weken zwanger en kreeg ik een groei-echo omdat Nola wat aan de kleine kant leek. Het bleek mis te zijn; geen vruchtwater en de navelstreng liet een “reversed flow” zien. Ik ging naar het Dijklander ziekenhuis in Hoorn, werd voorbereid op een vroeggeboorte en ging vervolgens met de ambulance door naar het AMC. Daar zag het hartfilmpje er niet goed uit. Nola werd direct met een spoed keizersnede gehaald. Ze woog 770 gram en zonder haar gezien te hebben ging ze naar de kinderartsen en daarna door naar de NICU. Gelukkig kon ik daar een paar uurtjes later heen en hebben we meteen gebuideld.

Nola is een enorm sterk en dapper meisje. Ze heeft het vanaf begin af aan heel goed gedaan en ik had er meteen alle vertrouwen in dat ze zich hier doorheen zou slaan. Ze heeft een aantal weken aan de CPAP gelegen en toen dat voldoende afgebouwd was werd ze overgeplaatst naar het OLVG West.

Daar heeft ze het een paar dagen zwaar gehad, maar na een bloedtransfusie en plasmedicatie knapte ze enorm op.
Van de CPAP ging ze naar de optiflow, ze ging naar een open bedje en mocht voor het eerst in bad en kleertjes aan. Prachtige mijlpalen! Na 3,5 week AMC en 4,5 week OLVG West mochten we eindelijk naar het ziekenhuis in onze woonplaats Hoorn. De volgende dag kon haar grote zus haar eindelijk bewonderen. Nola zette ook in het Dijklander ziekenhuis weer enorme stappen; zo mocht van het zuurstof af, ging wat uit een flesje drinken, mocht over in een gewoon wiegje, de monitor ging uit en ze groeide enorm.

Ze ging met ongeveer 1850 gram naar het Dijklander en woog twee weken later al 2500 gram. Toen kwam Marinda om foto’s van ons te maken. Van Nola, haar grote zus en van mij. Ik was haar en Stichting Earlybirds op voorhand al heel dankbaar. Wat een prachtig initiatief! Nu ik de foto’s heb gezien ben ik ze helemaal dankbaar. Ik ben er zó ontzettend blij mee. Een prachtige herinnering aan een hele bijzondere tijd. Op zondag 17 oktober dronk Nola voldoende en mocht de sonde eruit. Maandag 18 oktober mochten we naar huis met 37 weken + 6 dagen. Nola doet het goed en we genieten enorm van elkaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.