Milou prematuur geboren met 34 weken en 2 dagen, longrijping, weeenremmers, gebroken vliezen, couveuse, sonde, Gelderse Vallei

Milou

Milou prematuur geboren met 34 weken en 2 dagen, longrijping, weeenremmers, gebroken vliezen, couveuse, sonde, Gelderse Vallei

 :
Het verhaal van mama:

Ik had al weken last van veel harde buiken. Bij de minste inspanning reageerde mijn buik direct. Ik had al een naar voorgevoel, maar ik werd steeds gerust gesteld door de verloskundige. Onze eerste dochter is gewoon op tijd geboren en er was verder geen aanleiding om te denken aan een vroeggeboorte.

Dinsdag 13 augustus had ik zoveel buikpijn dat ik toch de verloskundige belde. Ik voelde me bezwaard omdat ik al zo vaak gebeld had inmiddels. Maar het bleek dat ik nu inderdaad wat ontsluiting had. Ik mocht alleen maar liggen en moest volledig rust nemen. De volgende dag kreeg ik regelmatig weeën. Ik ging voor controle naar het ziekenhuis. Daar bleek mijn baarmoedermond te verkorten door de weeën en kreeg ik longrijpingsprikken en weeënremmers. De weeën zakten gelukkig af. De dagen erna had ik steeds een aantal uren kramp in mijn buik, maar deze zakten steeds weer af. Daarom mocht ik die zaterdag naar huis.

Maandag 19 augustus braken mijn vliezen en lag ik weer in het ziekenhuis. Vrijdagavond 23 augustus kreeg ik weer weeën en na een snelle bevalling werd zaterdag 24 augustus om 00.04 onze dochter Milou geboren. Milou is geboren na een zwangerschapsduur van 34+2 maar deed het gelijk al heel goed. Het was wel een hele spannende periode, maar na een paar dagen mocht ze uit de couveuse. Na 13 dagen mochten we haar al mee naar huis nemen. Dat was zo fijn, maar ook erg wennen. Geen monitor meer die haar in de gaten houdt . Maar ze doet het super. Ze drinkt vrijwel alle flesjes zelf en heeft haar sonde nog maar weinig nodig. Ze heeft zelfs al een paar keer aan de borst gedronken.

Heel erg bedankt voor de mooie fotoreportage. Erg fijn om een herinnering te hebben aan deze spannende maar mooie periode

—————————-

Het verhaal van de fotograaf:

In de hal van het ziekenhuis ontmoeten ik de papa en mama en grote zus van Milou! Bij aankomst op de kamer lag mevrouw nog heerlijks te slapen. Maar het was tijd voor een badje, waar ze zichtbaar van genoot. Ook grote zus hielp graag mee om Milou te wassen. Na het badje nog wat familie foto’s. Van al dat poseren krijg je honger! Dus gelijk maar even aan de fotograaf showen hoe goed ze haar flesje al zelf op kan drinken!

Lieve Milou ik hoop dat je mag op groeien tot een hele mooie sterke dame. Ik heb zelfs al gehoord dat je lekker thuis bent! Heel veel liefs voor jou je zus en papa en mama!
Groetjes Chantal.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.