Milan prematuur 34 weken pre-eclampsie

Milan

Milan prematuur 34 weken pre-eclampsie

Ons kleine wondertje, Milan, is geboren op 26 oktober 2015 in het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen. Dit na een zwangerschapsduur van 34 weken vanwege pre-eclampsie. Vanaf week 29 ging mijn bloeddruk omhoog maar met medicijnen en veel rust bleef het nog stabiel tot week 33. Toen bleek ik teveel eiwitten in mijn urine te hebben en moest ik in het ziekenhuis blijven. We hoopten dat ik week 37 nog zou kunnen halen met veel rust en medicijnen. Maar na een week bedrust schoot mijn bloeddruk flink omhoog en werd ik zieker, toen is er besloten Milan te halen met een spoedkeizersnede.

Milan woog 1845 gram bij de geboorte en was 45 cm lang. Op maandag 26 oktober 2015 is hij geboren om 01.42. Hij is een sterk ventje en hij kon zelfstandig ademhalen. Wel moest hij in de couveuse omdat het te veel energie koste om zijn temperatuur zelf te kunnen regelen. Daarnaast kreeg hij ook een sonde omdat hij zijn voedingen nog niet zelfstandig kon drinken.

Hij lag altijd heel relaxed in de couveuse met zijn beentjes over het kussen. Dit kussen vormde een nagebootste baarmoeder maar ‘meneer’ gooide zijn benen er liever overheen. Iedere keer als Milan goed wakker was en ging happen in de couveuse ging ik hem aanleggen. Mijn melkproductie was al goed op gang gekomen door het kolven. Daarnaast gingen we elke dag buidelen, dit was erg goed voor Milan: huid-op-huid contact.

Na een dikke 2 weken mocht hij uit de couveuse en in een wiegje. Nu moest hij zichzelf op temperatuur weten te houden, en dat ging nu goed. Ondertussen deden we de gehele verzorging van Milan al zelf. Na een tijdje dronk Milan steeds vaker en beter uit de borst. Uiteindelijk mocht zijn sonde uit. Milan mocht mee naar huis toen hij bijna 38 weken was. Heerlijk om hem lekker thuis te hebben na deze hectische en spannende tijd. Nu kunnen we pas echt van hem genieten.

De fotoshoot in het ziekenhuis is voor ons een mooie herinnering. We zijn erg blij met deze foto´s. Milan slaapt nog steeds met zijn Earlybirdje in zijn wieg.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.