Mila prematuur geboren met 32 weken en 5 dagen, ZGT Almelo, longrijping, NICU, sonde

Mila

Mila prematuur geboren met 32 weken en 5 dagen, ZGT Almelo, longrijping, NICU, sonde

 
Van de fotograaf:

Lieve Mila, wat een helder en sterk meisje ben jij. Mama kwam mij ophalen en vertelde mij dat jij ‘s middags alweer naar huis mocht. Papa en mama doen het al zo goed. Toen ik de kamer binnenkwam, keek je mij al met grote ogen aan en de fles dronk je met mooie slokken leeg. Al kostte het je moeite, hij moest leeg. Papa en mama waren volop aan het genieten van jou. Wat een lieve en grappige ouders heb jij. Geniet van je eerste nachten in het nieuwe huis lieve Mila!

——————

Van de ouders:

Donderdag 1 augustus. Ik zat gezellig bij een high tea met mijn schoonfamilie en ‘s avonds had ik een afspraak bij de verloskundige. Daar kreeg ik een echo met een zwangerschapstermijn van 30 weken en 6 dagen. Op de echo bleek de baby aan de kleine kant te zijn; ze scoorde ver onder het gemiddelde. Ik werd diezelfde avond doorgestuurd naar Almelo voor een extra groei echo, voor de zekerheid. Mijn moeder ging mee aangezien mijn vriend niet thuis was ivm zijn werk.

Helaas ben ik daarna niet meer thuis gekomen. Op de echo in het ziekenhuis werd hetzelfde geconstateerd en er zou een kamer klaargemaakt worden. Eenmaal op mijn kamer aangekomen kreeg ik direct een longrijpings-injectie voor de longetjes van de baby. Op dat moment raakte ik in paniek en belde ik mijn vriend, hij zou regelen dat hij de volgende dag thuis zou komen ivm de onderzoeken die plaats zouden vinden. De volgende dag heb ik een aantal echo’s gehad en daaruit bleek dat de baby niet genoeg voedings(stoffen) via mijn placenta kreeg en dat ons meisje daardoor aan de kleine kant was. Gelukkig waren mijn moeder en schoonmoeder er zodat ik niet alleen was.

Ik werd die vrijdagmiddag naar het Isala ziekenhuis in Zwolle gestuurd. Eenmaal in Zwolle ging het snel. Maandags hebben we een uitgebreide groei echo gekregen en de letterlijke woorden van de gynaecoloog waren: “slechter dan dit kan het niet worden. Je placenta is aan het eind van z’n Latijn. We hebben het niet meer over weken, maar dagen”. Op dat moment staat de wereld op zijn kop. Elke dag, 2 keer per dag aan de CTG om het hartje van de baby in de gaten te houden. Zodra er afwijkingen te zien waren zou er worden ingegrepen. We waren erg goed voorbereid, door alle goede informatie die we hadden gekregen. We zijn op de neonatologie geweest om te kijken waar onze meid terecht kwam en wat we een beetje konden verwachten.

Op 14 augustus is onze sterke meid Mila geboren met een geboortegewicht van 1310 gram. Onze meid heeft 2 dagen op de NICU gelegen en daarna is ze overgeplaatst naar de High Care omdat ze het erg goed deed. Een week na haar geboorte is ze naar Almelo verhuisd. Eenmaal in Almelo aangekomen had ze het in het begin wat moeilijk, ze kreeg koorts door een infectie. Maar daarna ging ze met sprongen vooruit! Na 2 weken in Almelo te hebben gelegen, is ze heerlijk met ons naar huis gekomen. Ze doet het super goed, alleen moet ze nog groeien. Ze heeft haar sondeslangetje nog in ivm het aanvullen van voeding voor als ze haar flesje niet op krijgt.

Lieve Mila, groei maar fijn! Je bent een toppertje en we zijn super trots op jou!
Ramon en Mandy

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.