Lieke prematuur geboren met 29 weken, Reinier de Graaf, couveuse, spoedkeizersnede, knuffelen, sonde

Lieke

Lieke prematuur geboren met 29 weken, Reinier de Graaf, couveuse, spoedkeizersnede, knuffelen, sonde

 
Op 7 september mocht ik een fotoreportage maken van Lieke in het Reinier de Graafgasthuis in Delft. Dit meisje is geboren met een zwangerschapsduur van 29 weken. Lieke is niet alleen te vroeg geboren, maar ook nog eens met een laag geboortegewicht. Gelukkig is ze de afgelopen weken al flink gegroeid.

Als ik de kamer instap ligt Lieke nog heerlijk te slapen in de couveuse. De ouders beginnen rustig aan met verschonen en gaat er af en toe een klein oogje van haar open.

Tijdens het verschonen vertellen de ouders het verhaal van Lieke’s vroeggeboorte. Bij een controle bleek de hartslag van Lieke niet goed te zijn. De ouders werden doorverwezen naar het ziekenhuis en niet veel later moest Lieke gehaald worden met een spoedkeizersnede. Ondanks dat ze zo klein was bij de vroege start doet ze het hartstikke goed, want bij het wegen blijkt ze weer goed gegroeid. Knappe meid!

Op het laatst mag Lieke heerlijk knuffelen bij haar ouders en krijgt ze haar melk door de sonde. Ze ligt er heel tevreden bij en ze pakt met haar kleine vuistje het gehaakte birdje stevig beet, die ze niet meer loslaat.

Ik wens Lieke, haar vader, en moeder alle geluk van de wereld! En hopelijk mogen jullie snel naar huis.
Liefs Eveline

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.