Merel prematuur geboren met 33 weken, Ikazia ziekenhuis, sonde, zwangerschapsvergiftiging, keizersnede

Merel

Merel prematuur geborenmet 33 weken, Ikazia ziekenhuis, sonde, zwangerschapsvergiftiging, keizersnede

 
Op 15 mei mocht ik een fotoreportage maken van Merel in het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam. Zij is geboren met een zwangerschapsduur van 33 weken en op dat moment alweer 3 weken oud. Ze heeft al veel moeten doorstaan; de stappen om weer op gewicht te komen en een aantal verhuizingen van ziekenhuizen.

Als ik de kamer instap ligt Merel al heerlijk bij haar vader. Ze krijgt net sondevoeding toegediend. De ouders vertellen het verhaal van Merel. Moeder kreeg lichamelijke klachten en achteraf bleek dat te maken met een zwangerschapsvergiftiging. Ze moest naar het ziekenhuis met de intenties om daar tot de uitgerekende datum te blijven. Helaas door de slechte leverfunctie die ook bij Merel doorging zetten moest zij na de tweede nacht in het ziekenhuis gehaald worden met een keizersnede.

Tijdens de gehele fotosessie is Merel in dromenland. Soms doet ze even haar oogjes open, maar niet wanneer ik kijk. Ik zie wel de ouders intens genieten van haar aanwezigheid en zorgt Merel na al deze heftige start een glimlach bij haar ouders op hun gezicht.

Ik wens Merel, haar vader en moeder alle geluk van de wereld! En hopelijk mogen jullie snel naar huis.

Liefs Eveline

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.