Fien & Puk prematuur geboren met 34 weken en 1 dag, tweeling, Noordwestgroep ziekenhuis, TTTS, LUMC, longrijping, weeenremmers, gebroken vliezen, sonde

Fien & Puk

Fien & Puk prematuur geboren met 34 weken en 1 dag, tweeling, Noordwestgroep ziekenhuis, TTTS, LUMC, longrijping, weeenremmers, gebroken vliezen, sonde

 
Door de ouders:

Op 31 december 2018 werd er tijdens een echo geconstateerd dat er sprake was van het twin-to-twin transfusiesyndroom. Hiervoor zijn wij direct doorgestuurd naar het LUMC, waar wij de laserbehandelingen ondergingen. Na deze spannende periode konden we toch na week 18 weer volop genieten van onze zwangerschap. In week 28 was er beginnende weeën activiteit te zien en dus werd ik doorgestuurd naar Zwolle (1 van de weinige academische ziekenhuizen waar een plek was), om hier opgenomen te worden. Vanaf dat moment kwamen wij in een rollercoaster terecht en werden we voorbereid op een eventuele vroeggeboorte. Zo kreeg ik prikken voor longrijping en tegelijkertijd 48 uur lang weeënremmers, zodat de rijping goed zijn werk kon doen. Na 5 dagen ziekenhuis bleef het rustig en konden we weer naar huis. Een week later hadden we de maandelijkse controle in Leiden. Tijdens deze controle was een verkorte baarmoederhals te zien. We werden direct in Leiden opgenomen en wederom voorbereid op de bevalling. Ook hier bleef het weer rustig en konden we na een week weer naar huis. Na een dag thuis te zijn geweest, braken de vliezen van 1 kindje. Nu wisten de artsen het zeker; binnen 48 uur zouden de meisjes geboren worden (30 weken).

Toch bleef het 2 weken lang rustig. Inmiddels waren we 32 weken zwanger en werden we overgeplaatst naar het Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar, waar we zelf wonen. Na een paar dagen in Alkmaar te hebben gelegen, mochten we toch weer naar huis om dat er geen veranderingen waren. Elke dag die de meisjes langer in de buik bleven was meegenomen! Uiteindelijk zijn ze op 29 april geboren met 34 weken en een dag, waar wij ontzettend blij mee waren gezien alle complicaties die eraan vooraf zijn gegaan. Vanaf dag 1 doen Fien en Puk het erg goed en hebben ze op dit moment alleen nog een sonde. We hebben een kamer met z’n vieren waar we volop van elkaar kunnen genieten.

Nadat we ons hadden aangemeld bij Stichting Earlybirds kregen we snel een reactie, waar wij ontzettend blij mee waren. Marinda, dank je wel voor jouw enthousiasme en de fantastische foto’s die je hebt gemaakt!

———————-

Door de fotograaf:

Een nieuwe aanmelding kwam binnen. Dit keer mocht ik naar een tweeling in het ziekenhuis in Alkmaar. Daar aangekomen maakte ik kennis met Kevin en Prisca. Daar lagen zij samen met hun twee kleine meisjes, Fien en Puk. Wow, wat een kleine kanjers. En wat een leuke namen! In een open bedje lagen ze daar naast elkaar. (ieder in haar eigen bedje, dat wel) Maar ook vaak genoeg lekker samen bij papa of mama. En jeetje wat een kleine hummeltjes, maar wat zijn ze sterk en doen ze het goed!!

Ze zijn geboren na een zwangerschap van 34 weken en dat is ontzettend knap als je bedenkt dat Prisca al rond 30 weken ziekenhuis in ziekenhuis uit ging wegens beginnende weeën. Ook braken haar vliezen al 2 weken eerder. Uiteindelijk hebben ze het uit kunnen stellen en waren deze twee lieve meisjes er klaar voor om hun papa en mama te ontmoeten.

Het was een heerlijke reportage. Ze mochten lekker samen in bad. Wat super lief om te zien dat ze zo naar elkaar toe trekken. Lekker samen. Hoe fijn dat dat kan! Na het badje lekker weer in de kleertjes en knuffelen bij papa en mama. Lieve Fien en Puk, wat zijn jullie een schatjes! Drink maar goed en zelfstandig bij mama, dan mogen jullie vast en zeker snel naar huis.

Lieve Kevin en Prisca, het was leuk jullie te mogen ontmoeten en ik hoop dat jullie snel jullie meiden mee naar huis mogen nemen om daar te genieten met elkaar als gezin! Heel veel geluk gewenst en nog veel meer van dit soort heerlijke momenten in de toekomst!

Liefs, Marinda

1 antwoord
  1. carla opsteegh
    carla opsteegh zegt:

    Hallo Kevin en Prisca, hartelijk gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige meisjes! En wat een stoere meiden namen zeg. Wat een rollercoaster hebben jullie mee gemaakt. Het viel ons gelijk op dat jullie meiden met dezelfde zwangerschapstermijn geboren zijn als onze jongens Jip en Siem. Wij willen jullie heel veel geluk en liefde wensen. Rust en regelmaat werkte bij onze jongens erg goed. Hopelijk vechten jullie kanjers goed door zodat jullie heerlijk met zijn viertjes thuis kunnen genieten. Nogmaals veel geluk gewenst en proberr te genieten van alle kleine momentjes. Lieve groetjes Carla Alwin Jip en Siem. (22 november 2014 34+1)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.