Menno, prematuur, geboren met 34 weken HELLP, spoedkeizersnede, buidelen, sonde

Menno

Menno, prematuur, geboren met 34 weken HELLP, spoedkeizersnede, buidelen, sonde
Op zondag 18 september heb ik afgesproken met de ouders van Menno. Hij is geboren met een spoedkeizersnede omdat mama het HELLPsyndroom heeft.
Twee avonden daarvoor waren zij nog in het ziekenhuis voor een voorlichting, niet wetende dat hun zoontje niet veel later al geboren zou worden.

Menno ligt lekker in zijn bedje te slapen als wij zijn kamertje in komen. Menno mag bij mama buidelen. Ondertussen vertellen ze hun verhaal, wat wel indruk maakte. Na een lange zwangerschapswens en onder andere een medisch traject, is mama tegen alle verwachtingen in toch spontaan zwanger geworden, hoe bijzonder.

Mama dacht niet in aanmerking te komen voor een reportage omdat zij dacht dat dit alleen voor zieke kindjes is. Het ziekenhuis personeel zei tegen ze dat Menno eigenlijk ook ziek is, maar zelf zien zij dit helemaal niet zo, Te vroeg, maar niet ziek. Menno word lekker geknuffeld en daarna weer in zijn bedje gelegd waar hij dit keer zijn voeding via de zonde krijgt. Soms drinkt hij al uit een flesje!

Het was een hele fijne shoot, bedankt Fenna en Erik. Ik gun jullie het allerbeste, knuffel voor Menno.

Birgit de Jong

——-

Berichtje van de ouders:

Update: op woensdag 21 september is Menno van de sondevoeding gehaald. Inmiddels is hij 46 cm en weegt Menno 2.250 gram. Na een les roterend verzorgen etc van de fysiotherapeut kwam de kinderarts op donderdagmorgen 22 september langs met het bericht dat Menno aanstaande zaterdag naar huis mag! Alles is al klaar voor hem in huize Wessels. Nu nog 1 nachtje wachten…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.