Sterre, prematuur geboren met 25 weken en 3 dagen weeen reanimatie infectie beademing

Sterre

Sterre, prematuur geboren met 25 weken en 3 dagen weeën reanimatie infectie beademing
Het is 8 augustus. Wij hebben beide de hele dag gewerkt. Malou is net wat eerder thuis dan Maarten en zit te wachten op Maarten tot hij thuis komt. Maarten komt 18:30 thuis en we komen op het idee om naar de Ikea te gaan om een mooie hanglamp te gaan kopen voor hun dochter waar ze van in verwachting zijn. Malou krijgt op de bank een steek in haar buik en zegt tegen Maarten dat ze de verloskundige wilt bellen als dit aanblijft. Terwijl ze dit zegt en van de bank op staat, breken Malou haar vliezen. Ze is dan 25,2 weken zwanger. Ze krijgt gelijk weeën.

De verloskundige en de ambulance worden gelijk gebeld. Voor Malou en Maarten het weten, zijn ze onderweg naar het WKZ. De weeën zijn behoorlijk heftig. Even wordt getwijfeld of de trauma helikopter opgeroepen moet worden. Dit gezien de verloskundige niet op tijd was en niet mee was met de ambulance. Er wordt besloten snel door te rijden.

In het ziekenhuis worden ze opgewacht door een peloton aan verpleegkundigen, artsen en gynaecologen. Het is rond acht uur wanneer Malou in de verloskamer ligt. Weeënremmers worden gegeven, maar dit mocht geen baat hebben.

Op 9 aug. 2016 om 00:08 wordt Sterre geboren. Ze weegt 800 gram. Ze heeft een goede start maar na een dag is reanimatie nodig. Na 6 weken ups en downs vecht Sterre nog steeds. Na een enorme terugval door een infectie, kwam ze weer aan de beademing te liggen.

Toen Esmeralda langs kwam om foto’s te maken lag ze gelukkig weer aan de bi-pap. Het gaat steeds iets beter. Inmiddels is ze bijna 1500 gram en we hopen dat onze kanjer dit vol weet te houden. En dat Esmeralda over een tijdje weer kan komen wanneer je groter bent!

————-

Blog Fotograaf:

Op een zonnige dinsdag ochtend mocht ik dan eindelijk de kleine Sterre ontmoeten, na al heel wat app contact te hebben gehad met jou papa en mama kon ik
je nu eindelijk zelf ontmoeten! Wat zag je er mooi uit, een prachtig pakje had je aan speciaal voor de fotoshoot. Ik heb al heel wat verhalen over je gehoord Sterre en ben blij om te zien dat op een klein dipje met je zuurstof na je het nu al super goed doet! Hoorde zelfs dat je alweer iets meer mag eten, lekker door groeien zodat ik snel nog een keertje bij je langs kan komen als je straks een keer in badje mag en niet zoveel toeters en bellen meer hebt.

Word maar snel groot kleine kanjer!

Esmeralda

3 antwoorden
  1. Wilma Janssen
    Wilma Janssen zegt:

    Hallo Marlon en Maarten, wat hebben jullie een hoop meegemaakt. En wat een plaatje is jullie dochter Sterre. Een echt sterk vechtertje. En zo dapper allemaal. Succes en ik word door Pammy op de hoogte gehouden. Mooie foto’s en wat een sterke ouders zijn jullie.groetjes Wilma

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.