Melle prematuur 35 weken groeiachterstand

Melle

Melle prematuur 35 weken

Op 12 februari werd dit dappere mannetje te vroeg geboren. Hij kwam met 35 weekjes ter wereld. Al snel blijkt dat Melle nog wat uitdagingen op zijn jonge levenspad heeft.

Naast dat hij te vroeg is, heeft hij een groeiachterstand. Melle weegt 1620 gram en is 41 cm bij de geboorte. De artsen vertellen papa en mama ook dat hun mannetje een chromosoomafwijking heeft. Wat dit voor hem betekent als hij straks groter en sterker wordt, is nog erg onzeker. Elke dag vooruit is er weer één. Want jeetje wat is het spannend! Ook zijn grote zussen, begrijpen heel goed dat hun kleine broertje moet vechten. Evelien (7) vertelt mij wat dit met haar doet, hoeveel zorgen ze zich soms maakt en “dat het helemaal niet leuk is dat je broertje in de couveuse ligt”… Deze 7-jarige dame raakt mij in mijn hart, want het is zo waar! Ze zijn zo zorgzaam en hij krijgt alle liefde als de meiden hem door de raampjes van de couveuse aaien en strelen. Je ziet Melle genieten van hun aandacht. Hij is lekker ontspannen. Af en toe opent hij zijn oogjes en kijkt ze helder aan.

Papa en mama stralen veel rust, kracht en voorzichtige positiviteit uit! Dat is niet alleen goed voor Melle, het helpt hun allemaal in deze periode op de neonatologie vol onzekerheden. Naast hun zorgen om hun dappere ventje, draait ook het dagelijks leven door. De meiden gaan naar school en Rosalie (6), haalde 5 maart haar A-diploma! Een achtbaan aan emoties, van een diep dal naar een ongekende top.

Hun stoere bink ging vorige week weer aan de beademing. Hij kon het niet helemaal zelf meer, had veel dipjes en de verpleegkundigen konden niet meer bij zijn bedje weg. Gelukkig gaat hij nu weer de goede kant op. Zet ‘m op kleine man!

Liefs Rolinka

2 antwoorden
 1. Mar
  Mar zegt:

  Hallo Ouders Van Melle
  Mijn zoontje heeft 1q21.1 deletie van mij en
  de 6q27 duplicatie van Bjorn.
  ze ogen komen van chromosoom 1
  heeft ook aangeboren iriscoloboom

  Inmiddels is onze zoon 17 maande
  En hebbe wij nu nog lange weg en veel hulp
  Via Visio

  Je kan mij eventueel contacten als je wilt
  Uiteraard ben ik via me groep te vinde

  http://www.facebook.com/groups/mamas4mamas

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.