Meghan & Valerey prematuur geboren met 33 weken en 3 dagen, tweeling, Bravis Moeder en kind, couveuse, zwangerschapsvergiftiging, keizersnede, sonde

Meghan & Valerey

Meghan & Valerey prematuur geboren met 33 weken en 3 dagen, tweeling, Bravis Moeder en Kind, couveuse, zwangerschapsvergiftiging, keizersnede, sonde

 
Van de fotograaf:

Het is prachtig versierd op kamer 5 van de groene suites in het Bravis-Moeder-Kind centrum Bergen op Zoom. Dat heel veel mensen blij zijn met de geboorte van Meghan & Valerey is meteen duidelijk. Ik vind het een feestelijk plaatje. In midden van slingers, ballonnen, kaarten, kleertjes en cadeautjes liggen twee prachtige meisjes rustig te slapen. Twee kleine hoofdjes met donker haar, de een wat meer dan de andere, steken onder de roze dekens uit. Een paar dagen geleden zijn de meisjes verhuisd van de couveuse naar een gewoon bedje, dat geeft wat meer ruimte zegt papa John. En het geeft ook aan dat het goed gaat met ze, want laten we niet vergeten Meghan & Valerey zijn earlybirdjes. Ze zijn geboren met 33 weken en 3 dagen.

En vandaag zijn ze precies tien dagen oud. Eigenlijk zouden ze nog veilig in de buik van mama moeten zitten, maar dat had voor mama Rowenna alles behalve veilig geweest. Maar laten we bij het begin beginnen.

Wat waren John en Rowenna blij toen ze na drie jaar wachten en de nodige medische toeters en bellen eindelijk in verwachting bleken te zijn. Op 24 december kwam dan de volgende verrassing, want het geluk bleek in tweevoud onderweg. Mama moest wel even slikken, maar papa stelde haar gerust, want hij heeft tenslotte al twee zoons van 17 en 19 dus met die meisjes zal dat ook wel goed komen. En dus verheugde iedereen zich op hun komst.

Helaas verliep niet alles volgens het boekje en had Rowenna al snel last van te hoge bloeddruk en andere tekenen die duidden op een zwangerschapsvergiftiging. Het werken lukte maar beperkt en ze was erg moe. Uiteindelijk werd Rowenna met 32 weken zwangerschap opgenomen in Bergen op Zoom. Opgelucht dat ze deze termijn hadden gehaald en dus niet naar Rotterdam moesten, stelden John en Rowenna zich in op een aantal weken in het ziekenhuis. Elke dag langer in mama’s buik betekende meer veiligheid voor Meghan & Valerey. Rowenna ging er helemaal voor. Nu de meisjes er zijn, beseft ze pas hoe ziek ze toen was. Ze was heel benauwd en als ze nu de foto’s terug kijkt, ziet ze hoeveel vocht haar hele lijf vasthield. De dag van de keizersnede kan Rowenna zich nauwelijks herinneren. Ze weet nog dat de gynaecoloog zei: “We gaan de meisjes vandaag halen”. En ze weet ook nog dat John heel rustig bleef. “Dat moest wel” zegt John nu ,”want ik wilde jou niet onzeker maken. Van binnen zag het er anders uit” Wat mooi om te horen hoe John zijn Rowenna ondersteunde tijdens deze moeilijke periode.

John verteld dat het echt druk was in de operatiekamer tijdens de geboorte van zijn meisjes. Ik geloof 15 mensen exclusief de wordende ouders en de kinderen. Dan is de kamer wel gevuld. De meisjes deden het vanaf het begin supergoed en ook met mama gaat het steeds beter. Officieel is ze al ontslagen uit het ziekenhuis.

Tijdens de fotoreportage worden Meghan & Valerey verschoond en krijgen ze de fles. En hoewel het er eerst niet op lijkt, want Valerey is een beetje moe, lukt het de zussen om hun flesjes helemaal leeg te drinken. Daarna mogen ze even bij elkaar op een kussen bij mama liggen. Zo leuk om te zien, hoe ze gaan ontspannen wanneer ze dicht bij elkaar zijn. Daarna gaan ze weer lekker in hun bedje terug. Slapen, eten en verder groeien. Dan moet het wel goed komen.

Rowenna, John, Meghan & Valerey. Ik wens jullie het allerbeste, blijf genieten van elkaar, want voor je het weet zijn de meiden net zo groot als hun broers.
Liefs Conny

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.