Max

Van de ouders:

Op woensdag 30 maart 4:05 is onze Max geboren. 8 weken te vroeg. 5 dagen weeën gehad, opname in het UMCG, longrijpers en weeënremmers gehad. Gelukkig hebben die 48 uur hun werk kunnen doen. Toen ik 32+1 was mocht ik naar het OZG in Scheemda. Lekker dichtbij huis. Fijn idee mocht de baby zich aandienen. Niet wetende dat dat die nacht al zou zijn. De weeën begonnen die avond een stuk heftiger te worden.

Al een aantal dagen hadden ze mijn baarmoedermond niet gecheckt omdat ze bang waren dat de bevalling nog eerder op gang kwam. Verloskundige kwam erbij en omdat de weeën zo heftig waren ging ze kijken of er ontsluiting was. Al 3 cm! Toen ging het uiteindelijk heel snel. Om 4:05 was je er!

Onze kleine Max; 2140 gram.

Max had gelijk een goede start. Hij had wel wat moeite met zelfstandig ademen en kreeg een CPAP. Voeding via de sonde. Na 1 nacht mocht de CPAP er al uit. 1.5 week later mocht je uit couveuse. Weer een mijlpaal. Toen Max bijna 3 weken oud was mocht hij van de monitor. Flesjes drinken ging steeds beter. Vanaf 3 weken dronk hij alles zelf. En op de dag dat Iris van earlybirds kwam mocht de sonde eruit. Dat lijkt gelijk heel anders! Omdat het drinken heel goed ging mochten we ook snel naar huis. Max is lekker gegroeid, toen hij mee naar huis mocht op 22 april, woog hij 2510 gram. Inmiddels is Max 6 weekjes oud. Een heerlijk tevreden mannetje en al 3400 gram!

Bedankt Iris voor het vastleggen van deze periode zo hebben we een mooie herinnering om naar terug te kijken.

Van de fotograaf:

Ik mocht een fotoreportage voor Max verzorgen. Papa en mama waren aanwezig voor de reportage, grote broer Ben was thuis. Het ging op de dag van de reportage gelukkig al heel goed met Max. Zijn sonde mocht er die ochtend uit en toen ik kwam lag Max lekker te slapen. De volgende dag mocht hij waarschijnlijk al naar huis. Papa en mama hebben even lekker geknuffeld met Max voor de foto’s. Het was een fijne, rustige reportage. Groei maar goed Max en ik wens jou en je papa, mama en grote broer veel geluk toe!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.