Luan en Noèn

Lieve Luan en Noèn,

Maandag 11 april 2022 stap ik de auto in en rij ik richting het CWZ in Nijmegen. Het is een prachtige zonnige dag. In de hal van het ziekenhuis ontmoet ik jullie ouders. We maken kort kennis met elkaar. Mama is stiekem toch wel een beetje zenuwachtig voor de fotoreportage. Ik stel haar gerust en samen lopen we richting jullie kamertje.

Noèn ligt nog lekker in haar bedje, maar Luan is klaarwakker. Ze huilt en de verpleging is al bij haar. Iemand heeft honger! Help, een klein beetje paniek. Jullie zouden namelijk samen in bad. Papa en mama kiezen ervoor jullie wel te badderen. Noèn krijgt nog een beetje extra ijzer toegediend van mama en daarna gaan de kleertjes uit zodat jullie lekker in bad kunnen.

Voor de allereerste keer samen in een warm badje. Zou dat wel passen nu jullie al zo gegroeid zijn? Natuurlijk passen jullie samen in bad! Terwijl Noèn heerlijk ontspannen ligt te dobberen, is Luan wat onrustig. Zou het komen van de honger of zouden jullie merken dat het vandaag een bijzondere dag is?

Luan wordt al snel door papa uit bad gehaald en afgedroogd. Ondertussen blijft Noèn nog even in het warme water liggen. Daarna wisselen papa en mama de rollen om. Papa droogt Noèn verder af en Luan krijgt een voeding van mama. Eindelijk tijd voor het flesje melk! Heerlijk bij mama op schoot, ingepakt in een zachte badcape. Wanneer de fles bijna leeg is, krijg je schone kleertjes aan. Daarna mag je de rest van je flesje melk nog opdrinken.

Ondertussen is papa druk om Noèn aangekleed te krijgen. Een boxpakje met veel te veel knoopjes. Wat een gepriegel voor papa! De verpleging komt papa even helpen en daarna maakt hij alles klaar om ook jou een flesje melk te geven. Papa heeft last van zijn rug, maar daar is een creatieve oplossing voor bedacht zodat hij toch kan helpen voeden. Ook jij geniet van je lekkere flesje melk.

Daarna is het tijd om te knuffelen. Noèn met papa en Luan met mama. Ook mogen jullie even samen op bed liggen, met papa en mama dicht om jullie heen. Wat een rijkdom, twee mooie meisjes! Geboren op een prachtige datum, zeker voor een tweeling: 2 februari 2022.

Dan is het weer tijd om naar bed te gaan. Nog even wat vitamines voordat jullie gaan slapen. Wat hebben jullie het goed gedaan tijdens de fotoreportage!

Geboren na een zwangerschap van 30 weken. Na bijna 10 weken in het ziekenhuis, is het vandaag een extra bijzonder dag. Vanmiddag mogen jullie met papa en mama mee naar huis. Hoera! Papa heeft speciaal een roze taart gemaakt om de verpleging te bedanken. Ik wens jullie samen met papa en mama heel veel geluk en liefde toe!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.