Marley prematuur geboren met 28 weken, CTG, eiwitten, spoedkeizersnede, JKZ, zwangerschapsvergiftiging, LUMC, sonde

Marley


Marley prematuur geboren met 28 weken, CTG, eiwitten, spoedkeizersnede, JKZ, zwangerschapsvergiftiging, LUMC, sonde

Van de ouders:

22 maart 2019. Ik voelde me totaal niet lekker. ‘s-Nachts erg overstuur geweest, dus verloskamer gebeld. We mochten meteen komen. Daar kwam mijn schuldgevoel naar mijn vriend toe, want die zou lekker naar de sauna gaan. We mochten gelijk bij het aanmelden naar binnen. Aan de CTG, gelukkig, alles was goed!! Doei schat, ga jij maar lekker naar de sauna. En weg was hij.. Ik bleef nog even liggen, moest plassen in een beker voor de eiwitten. Toen kwam de verpleging. Bel maar iemand op, het gaat niet goed met jou. Bleek de hoogste vorm van eiwitten te hebben. Moeders meteen gebeld, vriend een berichtje gestuurd. Bloeddruk van 240/180, oei…

Helaas ging het steeds slechter, en ook met Marley! We zouden overgeplaatst worden naar Leiden, maar dat lukte al niet meer. Ze is met een spoedkeizersnede gehaald. Ik ben zelfs onder algehele narcose gegaan. Toen ik wakker werd waren Marley en Papa in Leiden, en lag ik nog in Den Haag. Gelukkig ging alles heel snel en vlot, en kon ik de volgende dag voor het eerst mijn kleine meisje knuffelen.

Bijna 8 weken oud is ze alweer. Gelukkig gaat alles heel erg goed. We gaan stappen vooruit en zullen haar snel mee naar huis kunnen nemen.

—–

Van de fotografe:

Op donderdag 9 mei ontmoette ik kleine Marley en haar moeder in het Haga (JKZ) Den Haag. Marley lag al bijna 7 weken in het ziekenhuis en mama was zo relaxed met haar kleine meisje. Ja, want klein was Marley echt!

Na een vrijwel ongecompliceerde zwangerschap kreeg mama met 28 weken zwangerschap de zwaarste vorm van zwangerschapsvergiftiging. Mama werd opgenomen in het ziekenhuis en toen ging alles snel. Mama werd met het uur zieker en uiteindelijk Marley ook. Daarop werd besloten Marley acuut te halen. Tijd om naar het LUMC, Leiden te gaan was er niet en ook was er geen tijd voor de artsen van het LUMC om naar het JKZ te komen. Op 22 maart is Marley bij een zwangerschap van 28 weken en een gewicht van 1160 gram geboren. En terwijl mama nog aan het bijkomen was van de keizersnede werd Marley per ambulance naar het LUMC vervoerd. Mama knapte snel op en Marley deed het bijzonder goed voor zo’n klein meisje. Zo goed zelfs dat ze na twee weken terug mocht naar het JKZ en daar maakte ze ook grote sprongen vooruit.

Tijdens de shoot lag Marley al in een eigen bedje zonder warmtedekentjes. Mama verzorgde Marley helemaal zelf en was zo ontspannen, heerlijk om te zien. Inmiddels heeft Marley met ruim 2500 gram haar geboortegewicht verdubbeld en genoot ze zichtbaar van haar badje en verzorgingsmomentje. Ze was zo wakker en de interactie met mama was zo mooi te zien. Na een half flesje was het genoeg en kreeg ze heerlijk knuffelend bij mama op schoot de rest via de sonde. Dat was voor mij een mooi moment om afscheid te nemen van de trotse mama en Marley.

Lieve Marley, wat doe je het goed! Als je het drinken goed onder de knie krijgt, mag je vast en zeker heel snel met papa en mama mee naar huis, waar je eigen bedje voor je klaar staat. Succes kleine meid!

Namens Stichting Earlybirds,
Rachel Viersma

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.