Maez prematuur 30 weken zwangerschapsvergiftiging

Maez

Maez

Na een prima zwangerschap van 28 weken voel ik mij in de 29e week wat minder goed. Omdat de bevalling van de oudere broer van Maez na 37 weken werd opgewekt doordat ik een milde zwangerschapsvergiftiging had, herkende ik de signalen en deed thuis bloeddruk metingen. Deze waren wat hoger dan na de laatste controle bij de gynaecoloog in het ziekenhuis in Tiel. Omdat ik ook niet scherp meer kon zien heb ik de gynaecoloog gebeld of onze controle afspraak van 6 mei wat naar voren geschoven kon worden. Ik kon direct dezelfde avond nog even langskomen om bloed te prikken en de bloeddruk te meten. Het is maandagavond 2 mei en ik mag direct blijven. Ik heb een zwangerschapsvergiftiging.

De hele nacht wordt de baby gemonitord middels de CTG. Gelukkig maakt de baby het goed. De volgende ochtend wordt een echo gemaakt en blijkt dat de baby een groeiachterstand heeft van twee weken. We worden na de eerste longrijpingsprik overgebracht naar het WKZ in Utrecht. Het dringt nog niet echt door dat de kans bestaat dat ons kindje zoveel eerder geboren gaat worden. Er volgen twee bijzonder spannende dagen vol met onzekerheid en afwachten. 48 uur na de eerste longrijpingsprik liggen we op de operatie kamer en wordt onze zoon Maez na 30 weken zwangerschap geboren. Op 5 mei zijn we plots de ouders van een prachtig jongetje van 1000 gram. We zijn trots en bezorgd, blij en onzeker. We hebben een rotsvast vertrouwen in de kleine man en worden een wereld ingeslingerd waar we totaal onbekend zijn.

Maez heeft bijna 8 weken op de IC en de HC in het WKZ gelegen. De laatste 2 weken konden we gelukkig naar het ziekenhuis in Tiel. Bijna thuis! Maez heeft het ongelooflijk goed gedaan. Dankzij de geweldige verzorging voor Maez en de begeleiding aan ons in het WKZ en in het Zkh in Tiel konden we ondanks alles meteen genieten van Maez.

In Tiel kwam een lieve verpleegkundige met het advies om Earlybirds fotografie te benaderen. Ik had er nog niet eerder van gehoord! Gelukkig kon de fotograaf Yvonne op korte termijn nog foto’s komen maken. Maez was net van zijn flow snor af! De foto’s zijn voor ons een mooie herinnering aan de laatste paar dagen voordat we Maez mee naar huis konden nemen. Yvonne heeft de foto’s op zondag gemaakt en dinsdagochtend konden we, na 10 weken ziekenhuis, naar huis! Een mooie afsluiting van een bijzondere en spannende tijd. Met dank aan Earlybirds!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.