Maeve

Op 17 juni mocht ik als fotograaf naar het Bravis Moeder & Kind Centrum voor een fotoreportage van Maeve. Ik wist dat zij veel te vroeg geboren was (met 29 weken), maar wat ik niet wist, is dat dit in Hongarije was.

Stefan en de zwangere Sanne, die zich tot dan toe helemaal prima voelde, gingen nog ruim op tijd voor de bevalling op vakantie naar het mooie Hongarije. Ze waren te gast bij een Nederlands stel dat daar woont en een vakantiewoning verhuurt. Tijdens de vakantie ging het plotseling niet goed met Sanne en werd ze met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het bleek te gaan om het HELLP-syndroom en Sanne werd direct opgenomen. Met een keizersnede werd Maeve geboren. Omdat het met Sanne helemaal nog niet goed ging werd zij nog een ruime week in slaap gehouden, terwijl Maeve ondertussen naar een ander ziekenhuis werd gebracht.
Papa Stefan ging zo vaak mogelijk op bezoek bij beide, maar vanwege de reistijd én het feit dat het in Hongarije schijnbaar helemaal niet zo gebruikelijk is dat je bij je te vroeg geboren kindje bent, zag hij Maeve de eerste 2 weken maar een kwartiertje per dag. En omdat Sanne niets kon, en Stefan en zij niet getrouwd zijn, moest Stefan ook nog praten als brugman om de artsen van zijn pasgeboren dochter ervan te overtuigen dat hij de vader was en om zijn dochter überhaupt te kunnen zien.
Gelukkig krabbelde Sanne op en werd ze uiteindelijk ontslagen uit het ziekenhuis. Waar zij vervolgens te horen kreeg dat ze geen medicatie meer nodig had. Maar haar bloeddruk bleef gevaarlijk hoog, en dus vlogen Sanne en Stefan terug naar Nederland waar zij gelukkig wel de medicatie kreeg die ze nodig had. Ondertussen lag Maeve nog steeds in Hongarije in het ziekenhuis en dus gingen zij zo snel mogelijk weer terug. De mensen waar zij verbleven waren super behulpzaam en hebben Stefan en Sanne al die tijd enorm geholpen met onderdak, hulp en steun. En ook de vader, broer en zus van Sanne waren naar hen toe gekomen.

Toen vechter Maeve na zo’n 5 weken sterk genoeg was om te mogen vliegen, werd er een speciaal medisch vliegtuigje met verwarmd bedje en alle benodigde apparatuur en medisch personeel geregeld.
Daarmee vloog ze samen met haar papa en mama naar Nederland, waar ze nu tot rust aan het komen is in het Bravis Moeder & Kind Centrum in Bergen op Zoom. Het gaat echt heel erg goed met haar! En gelukkig mogen Stefan en Sanne hier wel hele dagen bij hun dochter zijn. Ze geven haar zelf een flesje, een schone luier en vooral heel veel kroelen en kusjes.

Als ik iemand een mooi aandenken wens na deze hectische tijd dan zijn jullie het wel. Ik ben heel blij dat ik deze blijvende herinneringen voor jullie heb kunnen maken. Nog eventjes en dan mogen jullie lekker thuis gaan genieten en bijkomen. Wat een avontuur! Welkom op de wereld en welkom in Nederland lieve Maeve.

Ik wens jou en je papa en mama voor de komende tijd vooral heel veel rust en liefde toe, want wat jij nu al in je veel te jonge leventje hebt meegemaakt is meer dan ik me kan voorstellen. ♥

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.