Lux prematuur geboren met 33 weken, HELLP, badderen, sonde

Lux

Lux prematuur geboren met 33 weken, HELLP, badderen, sonde

 
Van de ouders:

Het is nog vroeg in de ochtend als we een positieve test in de hand hebben. Kan het echt al zo snel raak zijn? Een tweede test bezorgd ons een lach van oor tot oor. Diezelfde week nog maken we een afspraak bij de verloskundige en trots vertellen we opa en oma over hun nieuwe aanstaande rol. We fantaseren over hoe ons gezinnetje er straks uit zal zien en verzinnen babynamen. De babykamer is binnen no-time klaar en mama en papa genieten eindeloos van het prachtige vooruitzicht. Een makkelijke zwangerschap blijkt voor ons in het verschiet te liggen en na elk consult bij de verloskundige gaan we tevreden naar huis. Onze kleine man laat al vroeg in de zwangerschap van zich horen door zo af en toe te fitnessen in mama’s buik. Na verloop van tijd kan ook papa de baby voelen schoppen. Toen brak de dag aan waarop het tij keerde. We dachten met een griepje ons te melden bij de verloskundige en met een gerust hart weer naar huis te kunnen, echter werd dat een verwijzing naar het ziekenhuis. Zonder dat we het wisten waren we in een achtbaan terecht gekomen die geen leuke rit voor ons in petto had. Waar we de ene week nog droomden over een badbevalling thuis, omringt door dierbaren en zachte muziek waren we ons nu aan het voorbereiden op een spoedkeizersnede. Acute HELLP had behoorlijk wat roet in het eten gegooid en de conditie van mama ging met de minuut achteruit. Lux kwam met 33 weken ter wereld en heeft mama en papa daar behoorlijk mee laten schrikken. Gelukkig doet hij het fantastisch en hopen we binnenkort thuis echt te kunnen gaan genieten met en van elkaar.

Lieve Tess, bedankt voor je warme woorden en fantastische shoot. Dankzij jou hebben we ondanks de turbulente start toch nog een aantal mooie momenten vast kunnen leggen om later met een lach en traan naar terug te kunnen kijken.

Liefs van Harrie, Claudia en Lux

———————–

Van de fotograaf:

Op zaterdag 8 februari mocht ik weer op pad voor Stichting Earlybirds. Ik kwam binnen bij Lux en ik kreeg een warm welkom van zijn papa en mama. We begonnen met een badje, daar genoot je heel erg van! Lekker in het warme water en gewassen worden door papa en mama. Na het badderen mocht je bij papa liggen voor een flesje, je was een beetje moe en rozig van het warme badje en deed eventjes je oogjes dicht. De rest van de voeding kreeg je via de sonde.

Drie dagen na de reportage kreeg ik een appje van mama dat je eindelijk mee naar huis mocht, wat een fijn nieuws! Wat ben je een sterk en tevreden mannetje lieve Lux. Heel veel geluk met z’n drietjes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.