Luna prematuur pre eclampsie 31 weken gentle sectio borstvoeding

Luna

Luna prematuur pre eclampsie 31 weken gentle sectio borstvoeding

Bij een standaard controle met 30+3 bleek mama symptomen van pre eclampsie en HELLP te hebben. We werden direct overgeplaatst naar Maastricht en daar werd de longrijping gestart. Papa en mama bleven heel rustig en positief.

Er werd gesproken over bevallen binnen 48 uur. Echter hebben we dit 1 week kunnen uitstellen. Maar op 13 mei ging het met mama steeds slechter. Er werd besloten dat er die dag nog een keizersnede plaats zou vinden. De wens van mama om papa en oma erbij te hebben is gelukkig waar geworden, wat erg fijn was. Via ‘gentle sectio’ is op 13 mei bij een zwangerschap van 31+3 onze dochter Luna geboren: 39 cm en 1216 gram.

Ondanks alles ging het heel goed, ons meisje had alleen 48 uur ademhalingsondersteuning nodig. Na 10 dagen mocht ze naar een ziekenhuis bij ons in de buurt. Ook hier bleef alles voorspoedig gaan. Ons meisje groeide en dronk al snel zelfstandig. Eerst finger feeding maar daarna ook aan de fles en zelfs live aan de borst.

Op Vaderdag kregen we het mooiste cadeau ooit want onze dochter mocht mee naar huis. Inmiddels zijn we al een paar weken thuis en gaat het super. Ons meisje groeit als kool en drinkt sinds 2 weken alleen nog maar live aan de borst. We zijn hier sterker uitgekomen met zijn drieën.

*********

De fotograaf:

Op 7 juni mocht ik naar het ziekenhuis in Sittard om dit lieve meisje Luna vast te leggen. Een tikkeltje eigenwijs is Luna wel. Ze hield haar oogjes goed dicht met toch hier en daar een lachje op haar gezicht. Alsof ze het wist waarop ik aan het wachten was…

Ze deed het ontzettend goed ondanks de vroeggeboorte. En al snel na mijn reportage krijg ik te horen dat Luna mee naar huis mag. En dat nog wel op Vaderdag!! Een mooier cadeau kan een papa niet krijgen denk ik.

Lieve Wendy & Danny,

Het is mooi om te zien hoe goed Luna het doet en lekker thuis met jullie kan genieten.
Ik wens jullie alle liefde en geluk toe.

Liefs Shirley Willems-Al

3 antwoorden
 1. Wendy
  Wendy zegt:

  Lieve shirley,
  Heel erg bedankt voor de prachtige foto’s die je voor ons hebt gemaakt. Het is voor ons echt een dierbaar album wat wij koesteren. Ons kleine meisje is in onze ogen al heel groot maar door jou mooie foto’s is deze bijzondere periode voor altijd vast gelegd.
  Liefs Danny, Wendy en Luna

  Beantwoorden
 2. Cathlin Geerlings-Frusch
  Cathlin Geerlings-Frusch zegt:

  prachtige reportage!!!
  Vanuit een afstandje meegeleefd met dit geweldige gezinnetje en hun mooie dochter.
  lieve luna je krijgt een dikke kus van Haylee-Grace.

  xx Cathlin

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.