Femke prematuur 31 weken CTG

Femke

Femke prematuur 31 weken CTG

Wat een verrassing toen ik hoorde dat er een aanmelding was gekomen van Leonie en Geert en dat zij weer een kindje hadden gekregen! Bijna 2 jaar geleden was namelijk Liz geboren, en heb ik haar toen ook namens Earlybirds mogen fotograferen. En vandaag kwam Liz, inmiddels grote zus, met papa en mama mee om naar haar zusje Femke te kijken! Wat ben je groot geworden Liz en leuk je weer te zien!

Femke is geboren met 31 weken en 5 dagen, met een gewicht van 1900 gram. Daarvoor, bij 29 weken kwamen er weeën en heeft mama 4 dagen in het MST Enschede controles gehad, met ook weeënremmers en longrijpers. Daarna kon Leonie weer een klein weekje naar huis, en zette het niet door, maar zij moest daarna toch weer opgenomen worden, dit keer in het Isala te Zwolle.

Toen er bij CTG wederom een dip was, is Femke s’ochtends met een spoedkeizersnede geboren; dit met een ruggneprik en dochter Femke was er met een kwartiertje! Dit was wel een opluchting want er was toch wel wat bezorgdheid vanwege de terugkerende dips.

Later kon Femke gelukkig weer terug naar het MST wat voor iedereen veel prettiger was. En nu ligt Femke precies op hetzelfde als plekje als destijds haar zus Liz(!), is dat niet toevallig?

Het was leuk om deze reportage te doen en iedereen weer te ontmoeten. Geert en Leonie zijn zowel zorgzaam als relaxte ouders vind ik en houden zichtbaar ongelooflijk veel van hun kinderen. Het was leuk dat Femke in badje mocht, zoals destijds Liz. Het was trouwens nog even een beetje spannend toen er een hartslagdipje was. Gelukkig trok dit snel bij, waarschijnlijk heeft Femke nog wat moeite met de voeding. Maar alles ging verder heel goed, en papa en mama waren daarna druk met de verzorging en knuffelmomenten.

Zus Liz vond het even een beetje spannend om bij Femke te zijn, maar uiteindelijk brak er een glimlach door en kreeg kleine Femke een lieve aai van Liz. Toen Liz een beetje moe werd ging zij alvast mee met de zus van Leonie, die ook mee was.

Beste mensen, leuk om weer even bij jullie te mogen zijn. Het zal vast goed gaan verder en dan komt over een poosje Femke lekker bij jullie thuis in Diepenheim. Ik wens jullie viertjes veel geluk en succes, en wie weet, tot ziens!

Lieve groet,
Perry Paulissen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.