Loïs prematuur geboren met 27 weken en 6 dagen, gebroken vliezen, WKZ, antibiotica, weeenremmers, longrijping, NICU, sonde

Loïs


Loïs prematuur geboren met 27 weken en 6 dagen, gebroken vliezen, WKZ, antibiotica, weeenremmers, longrijping, NICU, sonde

Lieve Loïs,

Wat waren wij blij toen we op zaterdag 13 januari een positieve test in handen hadden. Vooral omdat zwanger worden bij ons niet vanzelf ging door de endometriose (IVF). Na een hele fijne zwangerschap van 27 weken en 3 dagen liet jij, lieve Loïs, ons enorm schrikken! Middenin de bouwmarkt bleken mijn vliezen te zijn gebroken en werden we met gepaste spoed naar het WKZ in Utrecht gebracht. Al die tijd waren papa en mama erg rustig, al waren we natuurlijk wel enorm geschrokken! In het ziekenhuis bleek dat er al ontsluiting was en waren antibiotica, weeënremmers, longrijping en bedrust het recept. Papa mocht gelukkig lekker bij ons blijven slapen, wat was dat fijn! Dinsdag werd regelmatig jouw hartje gecontroleerd en hebben we een echo gehad om te kijken hoeveel vruchtwater je nog had. De dinsdag ging rustig over op woensdag en ’s-ochtends was er nog niet zoveel aan de hand. ’s Middags kreeg ik heel erge rugpijn, maar zowel papa als ik dachten dat het kwam omdat ik zolang op bed had gelegen (en daar ben ik niet zo goed in!). Toen ’s-avonds mijn temperatuur hoger werd, is er bloed geprikt om te kijken of er een infectie was. Helaas was dit het geval. We kregen om 19.45 uur te horen dat de bevalling opgestart zou worden. We hebben alle spullen die we mee hadden ingepakt en zijn naar de verloskamers gebracht. Je opa, oma en overgroot oma zullen dit verhaal nog wel een aantal keer aan je vertellen. Ze kwamen net na het grote nieuws bij ons op visite!

Om 21.45 uur werden de weeënremmers gestopt en de weeënopwekkers ingezet. Na een vlotte bevalling van 4 uur kwam jij, lieve Loïs, al huilend en met open ogen ter wereld. Omdat je pas 27 weken en 6 dagen was ben je klaargemaakt voor de NICU (hier kan papa je alles over vertellen!). Sindsdien lig je op de NICU en zien we je elke dag groter, sterker en mooier worden! Wat zijn wij trots op jou lieve Loïs.

We willen Moniek van Selm van Stichting Earlybirds enorm bedanken voor de tijd die ze voor ons heeft vrijgemaakt. De foto’s vertellen het verhaal van de tijd op de NICU in het WKZ met onze mooie, kleine meid. Dankjewel daarvoor.

Liefs,
Laurens en Elisa

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.