Jayson prematuur geboren met 33 weken en 5 dagen, Elkerliek Helmond,sondevoeding, gebroken vlieen, weeenremmers, spoedkeizersnede, longrijping

Jayson


Jayson prematuur geboren met 33 weken en 5 dagen, Elkerliek Helmond, sondevoeding, gebroken vliezen, weeenremmers, spoedkeizersnede, longrijping

Kleine Jayson was 13 dagen oud, toen ik hem en zijn mama en papa mocht gaan fotograferen.

Die 13 is wel een dingetje bij Jayson. De zwangerschap was probleemloos tot op vrijdag de 13de (!) juli plotseling de vliezen braken. Mama werd opgenomen en aan de weeënremmers gelegd, dat mocht helaas niet baten. Na 13 (!) uur weeën bleek mama een schot in de baarmoeder te hebben, waardoor Jayson onmogelijk op de normale manier geboren kon worden. Een spoedkeizersnede volgde. Die 13 uur weeën waren niet voor niets geweest, daardoor en door de stress werd de longrijping van hem heel goed bevorderd. Na de geboorte deed hij het dan ook heel erg goed. Jayson, mama en papa zijn nog aan het bekomen van deze achtbaan!

Tijdens het maken van de reportage mocht Jayson in bad, werd er volop geknuffeld en kreeg hij zijn voeding, die hij al voor een deel zelf kan drinken. Als hij dat onder knie heeft, mag hij mee naar huis. Aan zijn gewicht zal het niet liggen! Wat zal dat een mooi moment zijn.

Lieve Jayson, Saskia en Robert, ik wens jullie een heel mooie toekomst samen. De start was turbulent, maar ik hoop dat er nu een periode van rust, verwerking en vooral genieten aan komt!

Lieve groet, Mieke.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.